Postsendinger skal helt fram

Publisert 10.12.2020
Illus.foto: Sfm.no

Det heter seg at postsendinger har tre mulige former for sendemuligheter. Vi har Posten Norge, Bring, PostNord, og det man nå har fått «Helt Hjem», som skal levere rett på døren. Dette er det reklamert for at skal ta bare «få dager» sies det. Kan dette stemme? Sannsynligheten tilsier at dette ikke er tilfelle. Man kan ofte lure på om det i alt dette «postverkets tull», er slik at der finnes uærlige tjenere?

På tv så man for noen dager siden hvordan man behandler pakkesendinger, og den behandlingen man så var slettes ikke grei. Det gikk på samlebånd, og det i seg selv er vel greit nok. Men  her var man nok ikke klar over at noen pakker kanskje ikke tåler en slik «behandling», og trenger å fares penere åt med? Derfor er det overordnet at den som skal sende en pakke, må pakke den forsvarlig, og det tenker ikke alle på.

Av og til så får man meldinger på mobilen om at en pakke er underveis, og skal til og med leveres på døren. Og i slike situasjoner er det lett for at pakker kan påstås at de er levert, men mottakeren har ikke sett snurten av den. Hvilke tanker som går gjennom mottakeren er ikke godt å si, men tanken er sikkert ikke like god da. Som at tanken går i retning av at pakken kan være «forsvunnet».

Det er svært mange ikke-norske sjåfører i denne bransjen, og det finnes nok enkelte som kan ha lange fingre? Det er lov å tenke tanken. Så postforsendelser kan komme «på avveie» på mange måter, men at man skal vente i ukesvis på noe som man har SMS-bevis på er underveis, og som ikke kommer frem til «avtalt tid», så har man lov til å tvile på mye.

Ellinor Nerbø