PP og NKP støtter Finnmarkslista Pasientfokus

Publisert 25.8.2021
Foto: Privat

Pensjonistpartiet og Norges Kommunistiske parti stiller ikke liste til stortingsvalget 2021 i Finnmark. Disse 2 partiene oppfordrer derfor sine medlemmer og sympatisører til å stemme Pasientfokus ved stortingsvalget i september. Stemmer man Pasientfokus så sier man at dagens sykehusstruktur i Finnmark må endres – til beste for gravide kvinner, fødende, små barn, akutt syke og ikke minst eldre med flere sykdommer som gjør hverdagen utfordrende.
PP og NKP er helt enig i at fritt behandlingsvalg er viktig for distriktene i Finnmark.

Det er svært viktig at man i hele Finnmark som i ellers i landet har rett til å komme til riktig sykehus til riktig tid. Vi er helt enig i at skal Finnmark bli en livskraftig region – må TRYGGHET – bli prioritert. Når trygghet for syke mennesker og fødende kvinner er på plass – da kan Finnmark samlet bli et av de mest livskraftige regionene i Norge. Det er i likhet med Pasientfokus viktig for PP og NKP at syke mennesker og deres familier blir satt fokus på. Den tverrpolitiske grasrotbevegelsen Pasientfokus jobber for at Alta skal få et eget sykehus og for at transport fra distriktet til sykehuset skal bli best mulig.

PP og NKP håper at alle i Finnmark ser viktigheten med dette og bruker stemmeseddelen til Pasientfokus ved dette valget. Flere lokale meningsmålinger viser at Pasientfokus kan få en representant på Stortinget. Alta kommune har drøyt 21.000 innbyggere og er størst i Finnmark. Befolkningen og næringslivet vokser og cirka 250 barn fødes i Alta hvert år.
De fleste kommer til verden på sykehuset i Hammerfest, 140 kilometer unna. Bare det siste sier at man må endre dagens system og da er Pasientfokus riktig liste å stemme på.

Svein Otto Nilsen (Til venstre i bildet)
Toppkandidat på Pensjonistpartiets stortingsliste i Sør-Trøndelag og
Gruppeleder for PP i Trøndelag fylkesting

Harald Øystein Reppesgaard (Til høyre i bildet)
Leder Norges Kommunistiske parti i Trøndelag
og 3. kandidat på stortingslista til NKP i Sør-Trøndelag