Prisene på glutenfrie produkter må senkes

Publisert 11.10.2021
Foto: Privat

Svært mange som trenger glutenfrie produkter har tidligere dratt til Sverige for å kjøpe glutenfritt til normale priser. Etter at regjeringen fjernet det meste av støtten til de som må ha glutenfritt er svenskehandelen blitt mye større.

Nå har man igjen lov å passere grensen. Spør de berørte hva som skjer hvis man spiser det kroppen ikke tåler. Cøliaki er en kronisk sykdom som gjør at immunforsvaret reagerer ved inntak av gluten. Det er nødvendig at man må holde seg til et strengt glutenfritt kosthold og det er den eneste behandlingen mot sykdommen.

Det kan jo ikke være riktig at denne gruppen må ha et mye større matbudsjett ettersom de ikke kan spise den mat som i dag er vanlig på matbordet. Glutenallergi eller cøliaki er null stress i vårt naboland Sverige. Drar man på harryhandel, kan man fråtse i glutenfri økologisk pasta, mel, brød, kakemikser, grøt, babyprodukter – ja alt egentlig og mye rimeligere.

Min bønn til den kommende regjering er:
La brukerne igjen få støtten tilbake.

Til dagligvarekjedene er min bønn:
Senk prisene på glutenfrie produkter til svenskepriser slik at man slipper å reise langt for å kjøpe glutenfrie produkter.

Svein Otto Nilsen
Fylkestingsrepresentant for Pensjonistpartiet i Trøndelag