Rådyr strøm i strømprodusenten Norge

Publisert 7.2.2019
Foto: Sfm.no/Ole Texmo

Svært mange sliter nå med strømregningen sin. Siden man ble tvunget til å skifte til de nye målerne, så har både prisen og nettleien på strøm gått opp. Og det ganske kraftig. Det ser man på strømregningen. Det er også nevnt at man kan finne andre oppvarmingsmuligheter, men hva skjer for de som finner disse alternativene man kan benytte? Dersom mange nok finner det, så kan man vel tenke at da vil selskapene bare kjøre nettleien enda høyere?? For denne «Sareptas krukke» tømmes ikke, den fylles opp. Lys må man vel likevel ha, likeså strøm til kjøleskap og frysere etc.

Det har vært noen som har nevnt at man kunne skaffe seg sin egen strømgenerator(et agregat) sånn i tilfelle, men det trenger diesel eller bensin. Hva når prisen der også er i dyreste laget. Hjelper ikke selv om generatoren bruker svært lite om den skal brukes på bare en ting. Skal man bruke denne for en frittstående ovn for varmens skyld, så går det nok litt mer drivstoff enn man kanskje tenker seg?? Hva om kostnaden gjør at vinningen går opp i spinningen? Når man ser at her i vinter-Norge så trenger vi strømmen selv. Men dette vet de som styrer og ser helst at det er da de som styrer kan kreve mer av folket og da minner det om en lommemanns-politikk hvor det er lønnsomt å stikke nevene ned i folks kommebøker.

Samtidig gnåler og gneller våre økonomer om at folk skal spare. Hvordan få det til med en minstepensjon? Dette gjelder da også for yngre på trygd, som skal klare seg på det man har? Noen har den muligheten at man kan fyre med ved. Er det da samtidig lurt å ha en ovn med kokemuligheter slik at man kan slå to fluer i en smekk? Men det er det ikke alle som har eller kan ha tilgang til? Men så leser man i norske aviser at man allerede er tom for ved? Er det ikke mulig å tenke ett år bakover i tid? Husker man at i fjor så hadde man også problemer vinterstid både med strømleveransen og vedmangelen?

Er det slik fatt med gjennomsnittsnordmannen at man «husker ikke fjoråret»? Det viser seg også at hver eneste vinter så står trikken fast i Oslo, og enda lærer man aldri? Selv om alle vet at mot november så kommer det en vinter, så klarer svært mange ikke å forberede seg selv uansett hva man opplevde i fjor? Men jeg vil stille enda ett spørsmål. Hva om det blir forbud mot vedfyring også, som noen later til å tenke? Syns jeg ser folk som sitter i sine boliger med thermo-kjeledress og rimfrosten ligger som en isolering langs veggene i et ishus? Skulle nesten da tenke at dette skulle vår statsminister Erna sett, for ikke å snakke om Siv, Trine og Olaug, firerbanden i regjeringen? Er da planen å regelrett fryse ut folket for å selv forta seg på pengebingen i egen økonomisk vinning for dem som styrer helheten?? Man kan jammen lure. Jag skal klare meg, men det er mange det blir verre for om dette fortsetter.

Ellinor Nerbø