Rakner det for Regjeringen?

Publisert 11.2.2024
Foto: Colourbox

Rakner det i regjeringen?? Hvor mange har fusket i sin utdannelse som de skulle bruke for å få politisk sete for så å få et sete på Stortinget, og aller helst en plass i regjering?

Jeg må nesten le når jeg leser i kommentarfelt alle finuerlige forekomster og gullkorn-ord som beskriver det man mener i denne situasjonen. Tenk, at dette innlegget har ikke jeg «plagiert» men kommet på alt helt selv. Det er litt merkelig at folk søker seg til studier for å ikke skjønne at det å «plagiere» ikke er noen lur vei å gå. Kan man nå sitte hjemme i en god stol å tenke på alle som har tatt «hjemmestudier» via et universitet eller vært i universitet for å studere, og brukt en datamaskin for å hente andres oppgaveløsninger for å bruke disse som sine egne?

Det er jo i praksis det som har skjedd og hvor mange har studert på denne måten, og fortsatt bruker samme «metode»? Jeg tror nok at dette ikke er så få som kanskje noen tror? Verre er det at ikke sensorene som skal gjennomgå tester av studentene ikke oppdager sånt før disse har havnet i stortings-salen? Eller i andre statlige organer? Skal tro om økonomistudiene har lignende problemer? Ikke vet jeg, men dette kunne det også ha vert interessant å vite for folk.

Er denne avsløringen av flere noe vi får høre og lese mye mer om? Ikke umulig det nei.. Man kan gjerne studere hjemmefra, og en eksamen skal skje i et universitet om så er, men man skal vel for pokker vite hvordan man skal gjøre saken? Det er vel derfor at man har «læremestere» man kan bruke, det er vel derfor disse er til? Det måtte et Støre-kompani til for å avdekke slikt snusk! Erna S bør i alle fall tie still, selv om hun viser medynk med Borch. Erna har jo en ektefelle som drev med tvilsomme afferer. Altså er man i rett parti da kan man gjøre alt man vil, men i andre partier så er snusk et møst. Hvordan er «tilstanden» i andre partier? Jeg undres. Har min tvil.

Ellinor Nerbø