Raser over forslag om vindpark ved Fedje

Publisert 6.6.2021
Foto: Colourbox
Kilde: Demokratene

Vidar Kleppe raser over forslaget om voldsomme naturinngrep i hans hjem kommune vakre Fedje i Hordaland. Ordfører Stian Herøy ((H) og rådmann den tidligere FrP politikeren Gjermund Hagesæter, åpner for enorme 200 meter høye vindturbiner i sjøen. Dette er galskap tordner Kleppe, vi kan ikke tillate at vindkraft mafiaen ødelegger Fedje for alltid.

At ordfører og rådmann ikke evner å skjønne dette er beklagelig, men her har Demokratene folket med seg igjen med seg i en viktig sak for Fedje.

Kleppe får støtte av styremedlem i Demoktatene Vestland, Jan-Ove Fromreide, som sier: » Denne saken blir en av de viktigste for Demokratene i Hordaland å stoppe. Norge har nok kraft. At vi skal ødelegge moder Norges natur for å fylle opp pengebingen til tyske investorer er galimatias».

Ikke bare naturen blir ødelagt, men Fromreide og Kleppe er også bekymret for fiskebestanden og ikke minst fuglelivet og faunakriminalitet.  Kleppe påpeker at et slikt enorm vindturbin-anlegg nord for Fedje vil utgjøre en stor risiko for skipstrafikken, ikke minst inn og ut av fra de viktigste oljehavnene Mongstad og Sture. Også store hotellplaner blir skrinlagt hvis det kommer vindkraft utenfor Fedje, sier hotell gründer Anne Koppang til BT.

Feiingen Vidar Kleppe, minner også om U- båten som ligger der med enorme mengder kvikksølv. Rystelser i den nedsunkne tyske ubåten, som er full av kvikksølv og har lagt på havets bunn og ruster i 75 år kan vi ikke gamble med.  Vi kan ikke ta sjansen på at vindturbiner får kvikksølvet i bevegelse det vil føre til død fisk over alle Vestlandsfjorder.

Nok er nok! Stopp galskapen, stopp planene om vindturbiner ved Fedje umiddelbart. Krever Vidar Kleppe og Jan-Ove Fromreide, som begge er listekandidater for Demokratene i Hordaland.