Redd FM-nettet. Idiotisk å stenge det av!

Bergen. Publisert 13.12.2016
Av Wilfred Høsteland
Illus.foto: Colourbox

Mennesker som steller med nødetater og utallige andre, ber kulturministeren og regjeringen for øvrig om å utsette eller droppe stengingen av FM-nettet neste år. Det er mange gode grunner til å stoppe dette. Det er tydeligvis gått en slags prestisje i at Norge er verdens første land som skal gå helt og fullt over til DAB-radio. Hvorfor i all verden skal vi på død og liv være først på det? 

Millioner av gode FM-radioer må altså kasseres. Ikke alle har råd til en ny god DAB-radio. Og dersom et gigantisk antall FM-radioer blir kassert har man dermed et temmelig stort problem m.h.t. elektronisk søppel.

Hvis regjeringen enda en gang skal presse gjennom noe som folk flest er klart mot, forsterker det ytterligere det som har vært uttalt før av mange – en regjering som i prinsipp skal presse gjennom upopulære tiltak som både fagfolk og den jevne borger er mot. Vi vil altså minnes regjeringen Solberg som tidenes autoritære regjering med det «verdikonservative» Høyre i spissen. Den verdikonservatismen har vi ikke sett noe til – annet enn på papiret under valgkampen!

FrP og AP m.fl. går for en stor del mot stengingen av FM-nettet. Det er å håpe at flere – tverrpolitisk – går mot og stopper idiotien. Vi har sannelig fått nok av vettløse diktaturtendenser fra Høyre de siste 3 årene!