Regjeringen saboterer politiet – en skandale reform

Publisert 15.8.2020
Foto: Sfm.no (O.Marthinussen R.I.P)

Den såkalte politireformen er, som vel de fleste har sett, en skandale.  Nærpolitiet er forsvunnet, og sentralisert, og i nødsituasjoner venter folk på politiet i lange tider – mens brannvesenet dukker opp i solid mellomtid.

Når politiet sier at de ikke har resurser til å ta seg av alle henvendelser fra folk, klager de på manglende resurser.  Det er utvilsomt riktig.  Politiet er pålagt å ansette 50 nye i Bergen, men får likevel ikke penger til det!  Den gamle klisje-beskjeden fra regjeringen er at politiet på rasjonalisere mer, så skal visstnok alt ordne seg!  Dette er jo bare hva man kan kalle tomt pjatt!

At Norge har rikelig med nyutdannet politi sier jo tallene mye om, når man kan lese i BA (Bergensavisen)  14. august at hele 918 har søkt på de 50 nye stillingene i Vest politidistrikt. De øvrige 868 er altså arbeidsledige – trass i at vi trenger et betydelig styrket politi over hele landet!

Regjeringen må aldri mer komme med den klassiske og helt meningsløse  uttalelsen at der ikke er midler til å ansette alle de nyutdannete politiaspirantene. Det er nemlig ikke sant. Norge vasser som kjent i penger. Her er det spørsmål om prioriteringer og vilje.

Enda en svært god grunn til å få en ny og ansvarsfull regjering ved neste valg. Det gjelder vår trygghet! Vår rett til trygghet!

Wilfred Høsteland