Rent vrøvl om spiker og kiste

Publisert 23.11.2020
Illustrasjonsfoto: Sfm.no

Såkalte eksperter spår «spikeren i kista for fossilbiler om få år». Pr. i dag er dette tatt ut av drømmene i MDG-hoder. Folk kjøper brukte og nye dieselbiler som aldri før! I Italia og Polen skal du lete lenge for å finne en eneste batteri-bil! Ekte bilfolk vet hva de vil ha: Lyden fra en 4-, 5-, 6-, eller 8-sylindret motor som sørger for at du kommer fram dit du vil med stil, når du vil, uansett reiselengde. Bilfolk vet også, at jo mer elektriske kabler, kontakt-punkter og unødvendige elektroniske dippedutter som finnes i moderne biler, jo større er faren for feil, kortslutninger, og i verste fall – brann. Sats enkelt og trygt!

Nei, Paris-avtalen har nok – mht. fossil-biler – vært altfor «optimistisk». Markedet – som holder liv i den enkelte nasjons inntekter, – vil ha diesel- og bensinbiler i mange, mange år enda. Ingen nasjon vil pådra seg sveltihjel, revolusjon, borgerkrig og opptøyer, bare for å tvinge bilfolk til å måtte anskaffe seg batteri-bil! Den norske stat vil f.eks. aldri gå glipp av inntektene fra pumpene i Norge! Og stenge ned i Nordsjøen vil være kollektivt selvmord!

Moderne forbrenningsmotorer forurenser så lite, at man kan holde våre historisk korrekte kjøretøyer i folkets tjeneste, helt til hydrogen-drift, Thorium-drift, og andre revolusjonerende framdrifts-systemer slippes løs hos bilprodusentene. Vi kunne hatt vann-drevne forbrennings-motorer på midten av 80-tallet, om ikke et stort oljeselskap i USA hadde konfiskert både oppfinnelsen og tegningene! Oljen SKAL nemlig brukes først! Verdens statsledere vet om at klima-riktige patenter finnes, men de er marionetter, styrt av dukkeførerne – oljeselskapene! Så 2025, 2030 osv. – glem det! Bilfolk får kjøre sine favoritter i mange år enda. Og når fattige afrikanere og deres barn ikke orker å slite mer i kobolt-gruvene, stopper batteri-produksjonen av seg selv. Så hvem som får spikeren i kista da, blir spennende å se!

Terje Haugom, samfunnsdebattant.