Returreise med samme buss ble 25 % dyrere

Publisert 2.8.2018
Av Chrijo
Foto: Sfm.no

En dag i juli 2018 reiste en pensjonist med buss fra Mastemyr i Oppegård kommune til Oslo sentrum. På bussen fikk han kjøpt honnørbillett av sjåføren til kr. 29,00, en pris som er helt korrekt for en slik reise i Akershus fylke for 2 soner. Dette visste også pensjonisten som selv har jobbet mange år i NSB Persontrafikk i Oslo, ikke minst solgt tusentalls billetter til reisende i både Oslo, Akershus, resten av Norge, Norden og Europa.

Det var da pensjonisten skulle reise tilbake samme vei at noe rart skjedde. Han var midt i sentrum av Oslo og bestemte seg for å kjøpe returbilletten i en Narvesen kiosk (bildet). Da han skulle betale krevde ekspeditøren kr. 40,00. Pensjonisten hadde sagt meget klart ifra hvor han skulle og hvor mange soner det var. Det hørte åpenbart ikke ekspeditøren og forlangte uansett kr. 40,- for billetten, altså kr. 11,- mer enn hva som er lovlig pris å ta.

Ruter som driver busstrafikken ble ringt opp og orientert. ”Det ansvaret ligger ikke hos oss med hos Narvesen”, var beskjeden. Pensjonisten tok da kontakt med Narvesen sentralt. Der fikk han beskjed på at ansvaret lå på den enkelte Narvesen-kiosk ved distriktsleder. Damen som pensjonisten snakket med hos Narvesen, skulle selvsagt sørge for at den ansvarlige lederen tok kontakt, hvilket vedkommende også gjorde på telefon.

I en e-post til pensjonisten skrev distriktssjef Anders Korslund hos Narvesen følgende:

Viser til tidligere telefonsamtale vedrørende kundeopplevelsen din på Narvesen Stortorget. Først og fremst takk for at du tar deg tid til å si ifra når ting ikke er som det skal. Det gir oss muligheten til å bli bedre. Her er det opplagt skjedd en feil da du har bedt om en sone 2 billett og sannsynligvis har blitt solgt en sone 3 billett. Beklager at du ikke opplevde å bli hørt når du sier i fra at prisen ikke stemmer. Jeg har vært i kontakt med kjøpmann for gjeldene butikk og han beklager. Han skal videre ta en gjennomgang med de ansatte for å sikre at dette ikke skal skje igjen. Kjøpmann ønsket gjerne å komme i kontakt med deg for å sørge for at du både får en beklagelse og differansen refundert”.

En sak som dette er egentlig en bagatell, men likevel viktig å formidle for allmennheten. Fordi man ikke skal betale mer enn det en vare eller tjeneste koster. Sm.no publiserer derfor denne saken for at reisende må være obs på at de får utlevert riktig billett til rett pris. Det er menneskelig å feile, og selvsagt prisverdig når de ansvarlige tar ansvar og vil rydde opp, noe Narvesen var villig til å gjøre.