Riv ned alle landets bomstasjoner

Publisert 6.5.2019
Foto: Sfm.no

I nyhetene fredag 3. mai leser vi: «Regjeringen foreslår å bruke 200 millioner kroner i år til å rive bomstasjoner, varsler Frp-leder Siv Jensen.» Dette lyder som utopisk, vakker musikk i millioner nordmenns ører! Er det virkelig gått opp for FrP-dronningen, at dette er eneste måten å unngå partiets teppefall ved de kommende valg?

I eventyret om bomstasjonene som skulle rives og skrotes, gjenstår en vesentlig finale: At absolutt ALLE landets bomstasjoner skal rives og skrotes, at samtlige kommuner får ordre fra regjeringen om å gjøre dette i løpet av 2019 – også Bergen og Oslo (!) -, og at statlige overføringer fra nå av (dvs. når bom-stasjonene er dokumentert fjernet), vil dekke kommunenes primære behov fortløpende. Og – den gamle ordning med Årsavgift (Trafikk-forsikrings-avgift) og nåværende pumpepris for diesel og bensin (og ladestrøm) blir det hele! INGEN «veiprising og overvåking» blir innført! Det har vi råd til, Siv!

Kan Siv Jensen og FrP klare dette, vil nasjonal jubel stå i taket, og landets bilister vil smile bak rattet som aldri før! Smilet vil også prege stemmesedlene! Fra vitenskapelig hold vet vi at nye metoder ved raffineriene vil – om kort tid – produsere diesel og bensin av en så miljø- og klima-vennlig kvalitet, at den «nesten kan drikkes»! Så å si null forurensing! Da må MDG og Venstre finne helt andre saker å slåss for. Biler med fossilt drivstoff vil således få en ny vår! Forsvinner alt som heter bompenger, og liknende påfunn, blir det en sikrere og mindre aggressiv kjøring på veiene, og mer trivsel med bil!

Terje Haugom, samfunnsdebattant.