Rygge må komme i gang igjen snarest!

Bergen. Publisert 8.11.2016
Av Terje Haugom.
Politisk kommentator MOD
Foto: Ryan Air

Det at den sittende regjering fant på dette med «flypassasjer-seteavgiften», fikk dommedags-konsekvenser for Rygge Flystasjon i Østfold.

Flysetepassasjer-avgiften var et mildt sagt idiotisk påfunn, som føyer seg inn i rekken av liknende påfunn «for å få folk til å fly mindre, og dermed styrke kampen for et bedre miljø». Unnskyld uttrykket, men dette miljø-tullet var helt på trynet!

En svært viktig hjørnesteinsbedrift med et stort antall arbeidsplasser er nå historie. Likeså det faktum at lavpris-flyselskapet Ryanair ikke så annen utvei enn å slutte av deres base på Rygge. Dette politiske feilskjæret vil straffe seg ved valget høsten 2017. Regjeringens fiasko er ikke blitt mindre pga. økte drivstoffavgifter, bompenger som ikke forsvant, frislipp av kommunenes lov til å ta den eiendomsskatt og den rushtidsavgift de måtte ønske, – for å nevne noen av fadesene.

At de ikke fikk fjernet formueskatten for private, er enda en grunn til å tenke nytt ved valgurnene. Og svakheten for å lytte til de paranoide miljø-psykopatene, er en lidelse framtidas regjeringer må klare å stå imot. La oss også ta med det faktum at våre vidåpne grensedører og Schengen-avtalen fremdeles eksisterer, og ikke noe skjer med denne uholdbare situasjonen. Disse folkevalgte klarte det ikke!

Man må få i gang Rygge Flystasjon igjen – snarest! Alle gode krefter må gjøre sitt for å få fjernet den syke avgiften, og få hjulene ved Rygge i gang igjen! Strutse-politikk – med hodet i sanden – er vi ikke tjent med!