Så også KrF!

Publisert 28.9.2018
Av Wilfred Høstland
Illustrasjonsfoto: Colourbox

Det såkalte kristne partiet KrF med værhanen Hareide i spissen, slo seg sammen med de andre svikerne i regjeringen og dolket Finnmarkingene i ryggen. Nå kan Hareides og hans partifellers «kristendom» stå som et eksempel til skrekk og advarsel om hva politisk kristendom kan føre til når maktbegjæret blir stort nok! Da slår de seg gjerne sammen med diktatur-partiet Høyre og dets ufyselige, usympatiske og maktsyke kommunalminister Monica Mæland.

Vi har vel aldri i nyere tid hatt en mer udemokratisk regjering i Norge enn regjeringen Solberg. Det norske folk har de siste årene blitt brutalt overkjørt i den ene saken etter den andre, ved regjeringens komplett idiotiske og unødvendige såkalte reformer, som der i hvert enkelt tilfelle har blitt advart mot fra faglig hold. Folket i Finnmark har sagt klinkende klart fra om at de ikke vil slås sammen med Troms fylke. Etter folkeavstemningen som ble avholdt, viste 87 % at de ikke ville administreres fra Troms fylke. Men Høyres valgspråk var igjen det som vi har hørt en del ganger tidligere de siste årene; – Hvis dere ikke vil så skal dere!

Folket i Finnmark er umyndiggjort av regjeringen Solberg – hva de der oppe i nord mener blir ikke respektert når diktatorene i Oslo mener noe annet. Det er maktmisbruk på sitt simpleste.  Begrepet demokrati er helt ukjent i Høyre-kretser. Sammenslåingen skal angivelig skje først i 2020. Det betyr at der enda er tid til å ta problemet opp igjen i en eller annen form. Det vil nok finnmarkingene også prøve å gjøre. Det er for øvrig trist at Arbeiderpartiet ikke stilte seg sammen med Senterpartiet i denne saken.

Senterpartiet er det eneste som ved sin meget dyktige og sympatiske formann Vedum, gikk mot sammenslåingene av fylker og en del kommuner som heller ikke ønsker det. Jeg gjetter at regjeringspartiene og KrF fra neste valg vil få minimalt med stemmer fra Finnmark. Man stemmer jo ikke på dem som ber om ens stemmer, for deretter å dolke velgerne i ryggen! Slik er jo svikerne. Lykke til, finnmarkinger – ikke gi opp! Stå på – der er enda håp!