Hvorfor så redde redaktører?

Publisert 27.9.2017

Av Wilfred Høsteland
Foto: Colourbox

Oppriktig talt – hvem er det som har gitt dere munnkurv og myndighet til å kneble menigmanns meninger?  Kanskje det er noe dere selv har tatt dere til – ut fra et eller flere hint og pekefingre fra høyere hold?

Etter å ha re-sendt innlegg opp til 12 – tolv – ganger uten å få temaer på trykk i Bergensavisen (og dels i Bergens Tidende) – har jeg likevel ikke tenkt å gi opp.  Jeg skal plage «desken» med re-sendinger så lenge det blir nødvendig, og det kan tydeligvis bli lenge!

Jeg har ved tidligere anledninger ramset opp temaer som Bergensavisen ikke tar inn – kort repetert:  Kritikk av homseparadene/homofili og offentlig misbruk av det såkalte regnbueflagget, – kritikk av Islam/muslimene og hva de står for,- kritikk av Norges bistand til de korrupte og aggressive såkalte «palestinerne» og knebling av positiv omtale til Israels og jødenes fordel,  kritikk mot hva avisens egne medarbeidere skriver, og noen temaer til.  Dette er helt klart blitt tabu-temaer i norsk presse og i særdeleshet i Bergensavisen.  Grunnlovens paragraf om ytringsfriheten har ikke lenger gyldighet for en stor del av norsk presse!

La oss nå få vite hvem som i utgangspunktet har anbefalt/nektet dere i å ta inn visse temaer fra leserne?  La oss også få vite når disse nye lovene (?!) ble vedtatt og hvor man kan finne det på trykk?

Norske medier generelt – og da er NRK og TV2 også inkludert – har jo en rekke ganger – direkte og indirekte via intervjuer med fordummete politikere – anmodet om toleranse.  Nå holder vi på å tolerere oss i hjel etter «ordre» fra politikerne og oppfølgning av mediene.  Verstingene blant politikerne i denne sammenheng er – som de fleste vil vite – venstreside-partiene på ytterste fløy, pluss Venstre og KrF.  Nå venter vi bare på bukke/neie-påbud hver gang vi treffer på en muslim eller en homse og må gjøre honnør til «regnbueflagget»!  I tidligere tider (for 20 år siden eller så – altså i ytringsfrihetens siste tid!) – hadde man underholdende lesning i pressen som irriterte noen, fornærmet andre og gledet atter andre.  Det var en flott tid – med ekte demokrati og ytringsfrihet som skapte interessante debatter i avisene.

Hvorfor så redde, redaktører og medier ? – kanskje dere tar sikte på å få enda flere fra de nevnte grupperinger blant deres egne ansatte?  De har jo for lengst fått merkbart innpass i rikspolitikken, dessverre!  Jeg er glad jeg sannsynligvis slipper å oppleve Norge om 30 år!  Men det blir nok enda verre lenge før, så vi får bare begynne å herde oss jo før jo heller!