Så var det bompenger – igjen!

Publisert 8.10.2018
Arkivfoto: Sfm.no

Kjør sakte-aksjonen på E-6 hindret en ambulanse under utrykning. Trist og beklagelig! Men aksjonen var helt berettiget! Bilistene – de som kjører tradisjonell bil – er blitt Norges melkeku nr. 1. Staten har funnet ut at denne moderne form for maktmisbruk i form av legalisert landeveis-røveri er god butikk! Og gjør ikke våre folkevalgte noe radikalt for å få slutt på plyndringen, vil aksjoner anta mye større og alvorligere proporsjoner! Folk er rett og slett møkka lei, og nok er faktisk mer enn nok – for lenge siden!

Årsavgiftene på motorkjøretøy kalles nå «trafikkforsikrings-avgift», og forsikringsselskapene har jobben med å innkassere dette fra kundene. Det er fortsatt «ulven» Årsavgift, men framstår i mer spiselige «fåreklær». Det vi alle må være klar over er, at KUN 20 % av det som kommer inn av dette går tilbake til vei og trafikk! Hadde staten brukt 100 % av disse midler til vei og trafikk, hadde man ikke hatt bruk for å plyndre bilistene via 1 milliard bomstasjoner langs norske veier! DET ville vært en god løsning!

Så er da spørsmålet: Hvor mye lenger – kjære med-bilister – skal vi finne oss i dette landeveis-røveriet? Og dessuten: Er det ikke snart på tide at bilister blir behandlet likt? El-bil og fossil? Mht. engangsavgift ved nybilkjøp, årsavgifter, ferger, broer, P-hus osv. Og når el-bilistene betaler som oss andre, er det enda mindre behov for bompenger! El-biler sliter også asfalt, belaster strøm-nettet, og tar plass på ferger og i P-hus! I solidaritetens og likestillingens navn bør det skje snarest! Og glem ikke: Nye, rene diesel-motorer er like om hjørnet! Da går salget for de driftssikre dieselbilene til himmels, og 2025 blir bare et år i rekken… Nemlig!

Terje Haugom, Demokratene.