Særdeles feige terrorister på Sri Lanka!

Publisert 24.4.2019
Foto: Flicr.

Sri Lanka (tidl. Ceylon) 1.påskedag – 3 eksplosjoner ved hoteller, 3 eksplosjoner i kirker, og noen dødelige smell til – ikke bekreftet. 150-190 døde, – tall varierer, og 500-600 skadde til sykehus. Et bestialsk forsøk på å kaste glans over den kristne verdens feiring av 1.påskedag – og Jesu oppstandelse fra de døde!

Turismen er svært viktig for Sri Lanka. Turister fra den vestlige, rikere verden bidrar til øyas inntekter i stort monn. Til tross for det skal vi altså oppleve terror-anslag som ekstremisters takk for de økonomiske bidragene, og for at andre mennesker har en annen og mer menneskevennlig kultur- og religionsbakgrunn!

Feige, usle kryp er terrorister som iverksetter et slikt helvete for uskyldige medmennesker! Må de stilles for retten, og idømmes den strengeste straff landets lover tillater!

Terje Haugom, samfunnsdebattant.

Redaksjonens kommentar:

Ord blir svært så fattig i en forbindelse som denne. De særdeles gjennom feige terror-angrepene på Sri Lanka i påsken, kan på ingen måte rettferdiggjøres eller forsvares av noen. Terroraksjonene var bare helt avskyelige. Det er i dag snakk om en islamsk hevn? Årsak: Moské- massakren som fant sted på New Zealand for ikke så altfor lenge siden, en grusom massakre som også tok mange uskyldige menneskeliv.

Påsken som også skulle være en fredens høytid på den tidligere britiske øen Ceylon, endte altså med mange grusomme mord på helt uskyldige barn, ungdommer og voksne. Det gamle ordtaket ”vold avler vold” viser seg igjen å være sant. Og slik har religiøse mennesker over hele verden holdt på i tusener av år. Ingen av dem har vært bedre enn noen andre. Men så ble trenden en dag snudd, og arbeid for fred blant ulike nasjoner ble plutselig viktigere enn kriger og annen djevelskap.

Noen mener fortsatt at det må drives terror mot alle man ikke liker, i dette tilfeller kristne i den vestlige verden. På New Zealand var det muslimer som fikk unngjelde. Men er man bedre enn andre når man hevner slike angrep ved å drepe enda flere uskyldige? Denne terroren må stanses av det internasjonale samfunnet – samlet, og følges opp med særdeles strenge straffer overfor enhver terrorist – uansett hvem og hvor de måtte komme fra.

Redaksjonen i sfm.no.