Sameier er tikkende bomber

Publisert 4.6.2023
Foto: Sfm.no

Om man ser til VG nett den 28.05.23, så leser man at det å eie hytter i et sameie ikke er så lurt. Sameie i eiendom er like dumt. Da vil det oppstå uenigheter om hvem som skal gjøre hva, og man vet ikke om at det finnes en lov som heter lov om sameie. Der står det i klartekst hvordan slikt skal benyttes. Når en ikke forholder seg til denne loven da har man tapt.

Hvor mange er det ikke som har gått i årevis og undret seg over hva og hvilke rettigheter man har i disse sameiene, og ikke visst hvordan man skulle forholde seg til dette? I en del tilfeller der dette blir til sameier, handler det om arveoppgjør der man helst ikke ønsker at stedet skal havne på fremmede hender. Da har man muligheter å forholde seg til om man ikke er helt på jordet. Det tok jeg konsekvensen av etter 37 år med overbeviselser av denne loven som andre ikke trodde eksisterte, hvor man i flere år tilrettela og gjorde som denne loven sa en kunne gjøre.

Men til slutt innser man nok at nok er nok, og overtar selv når man har dokumentert hva man har bidratt med, for ting gjør seg ikke selv, noen må stå bak. Så her gjelder det å holde tungen rett i munnen lese loven og bidra der etter. Da stikker man av med hele herligheten selv. Trykk på rett knapp og du er berget.

Ellinor Nerbø