Samfunnet lar seg hypnotisere av grønn galskap!

Publisert 7.6.2018
Av Wilfred Høsteland
Foto: Wikimedia.org

Hvalen som drev i land ved Sotra (vest for Bergen, red, anm.) og som var full i plastposer – og et tilsvarende tilfelle nylig et sted i Østen, har vekket verden. Bare så synd at to store sjødyr måtte lide så mye for saken. Det er helt klart at det må reageres mot å kaste plastavfall på sjøen eller i fjæren. Det vil vel alle og enhver være enig om. Men når plast-hysteriet begynner å anta de helt store høyder med all verdens latterlige ideer, da må man sannelig begynne å tenke litt. 

Mye av det som i dag lages i plast kan vanskelig erstattes med andre materialer – plasten har faktisk også skapt nye produkter nettopp fordi de er av plast. Her kunne man liste opp i det uendelige. Og når det gjelder noe så tåpelig som å kutte ut sugerør og plastbegere (engangsbegere) – sistnevnte med glass eller keramikk, da vet alle at det følgelig vil bli langt dyrere for forbrukerne å bruke disse. Hva med drikke-begere i millioner av drikke-automater? Hva med drikke-begere i kafeterier o.l. ? Hva med mineralvann-flaskene som da må tilbake som glassflasker med den høye vekten og store transportomkostningene det medfører? Plastflaskene pantes og re-sirkuleres, men det er visstnok heller ikke bra nok nå.  Og hva med f.eks. tannbørster? Skal de lages i tre eller metall? Tenke seg til valgmulighetene: Tannbørster – velg mellom gran, furu, mahogni eller nøttetre – bare 100 kroner pr. stk.! Eller kanskje rustfrie – galvaniserte sådanne….?

I Bergen klarte de ekstreme Grønne å stoppe salget av gassballonger til 17. mai i år – tenk om de en gang havnet i fjæresteinene enn på sjøen….?! Noen få havner hvor som helst, det vet alle, og det er ikke noe stort problem. Til og med andre venstre-radikalere som tradisjonelt har støttet de grønne, reagerte negativt mot dette idiotiet. Så har vi plastposene. De kan man sannsynligvis klare oss uten, men det ville bli et problem med regnvåte papirposer som revner og varene ligger strødd for alle vinder. Og bærenett gjør også at en god del varer skades av regn. Antiplast-fantastene bruker ikke hodet – her gjelder det bare å få bort alt i plast, ser det ut til. Konsekvensene er de tydeligvis ikke i stand til å øyne.

Mye skal fortest mulig bort i det norske samfunn, ser det ut til. Plast og dieselbiler er blitt to «yndlings-produkter» m.h.t. å skrote – ja der foreslås endatil salgsforbud. Jeg er ikke bilist, – men derimot middels og normal forbruker av plastposer og daglig bruker av tannbørste – i plast! Nå må ikke samfunnet enda en gang lar seg hypnotisere av grønn galskap!