SAS åpner direkteruter til den nye flyplassen i Sälen/Trysil

Publisert 26.8.2019
Foto: Skistar
Kilde: Cision Wirenews

I vintersesongen 2019-2020 vil SAS begynne å fly direkte fra København, Ålborg og London til den nye flyplassen i Sälen/Trysil, Scandinavian Mountains Airport. Fra den nye flyplassen er det kort vei til vel 250 skibakker i Sverige og Norge. De nye rutene gjør det mulig for danske, skånske og britiske snøentusiaster å komme til Skandinavias ledende vintersportområde på en helt ny måte.

Fra nyttårshelgen vil SAS tilby totalt fire nye ukentlige flyvninger til og fra Sälen/Trysil. Rutene fra Danmark og Storbritannia betjenes i vintersesongen frem til påske. Med over 250 løyper i SkiStars anlegg innenfor 25-40 minutters transporttid fra flyplassen gir de nye SAS-rutene helt nye muligheter for å komme til de skandinaviske skistedene og fjellområdene i Sälen og Trysil. Samtidig inngår SAS og Skistar et strategisk partnerskap som blant annet kommer til å forenkle bestillingen av skireiser.

– Det er svært gledelig at SAS kan tilby de første internasjonale rutene til den nye flyplassen. Korte reisetider, attraktiv tidtabell i kombinasjon med fantastiske muligheter for skiløp og andre vinteropplevelser i de svenske og norske fjellene er noe mange ønsker seg. Vi kommer til å fortsette å utvikle samarbeidet med SkiStar for å styrke tilbudet til våre reisende ytterligere og gjøre det enklere å oppleve den skandinaviske vinteren, sier Karl Sandlund, Executive Vice President Commercial, SAS.

Flytiden fra København og Ålborg til Sälen/Trysil er cirka 1 time og 20 minutter, mens flytiden fra London er godt og vel to timer. SAS vil trafikkere Scandinavian Mountains Airport (SCR) med start den 29. desember fra Danmark og den 28. desember fra Storbritannia. De nye rutene blir fløyet med SAS’ nye Airbus 320neo-fly, som er markedets mest støysvake og mest drivstoffeffektive fly, og som reduserer CO2-utslippet med opptil 18 %.

Flybilletter til Sälen/Trysil kan kjøpes gjennom alle salgskanaler fra 12. august.
København (CPH) – Scandinavian Mountains Airport (SCR): To avganger per uke, torsdager og søndager, fra 29. desember 2019.

Ålborg (AAL) – Scandinavian Mountains Airport (SCR: En avgang per uke, søndager, fra 29. desember 2019.

London, Heathrow (LHR) – Scandinavian Mountains Airport (SCR). En avgang per uke, lørdager, fra 28. desember 2019.

https://www.sas.no/lowpricecalendar?search=OW_OSL-SCR-20191229_a1c0i0y0_REV&utm_source=sasgroup.net&utm_medium=pressrelease

Sälen, Sverige

Bare 25 minutter fra Scandinavian Mountains Airport ligger Sälen, Sveriges største skiområde, som består av fire deler, Lindvallen, Högfjället, Tandådalen og Hundfjället. Totalt er det over 100 løyper i området. Bortsett fra skiløp er det også underholdning for familien i form av badeland, fotturer og shopping. I området er det flere ulike typer av hoteller og over 50 restauranter.

http://salenfjallen.se/

https://www.skistar.com/da/skisteder/salen/

Trysil, Norge

Norges største skiområde, Trysil, ligger 40 minutters reise fra Scandinavian Mountains Airport. Her er skiløp på alle nivåer, og området er kjent for velpreparerte løyper. Området består av fire sammenhengende skiområder som alle ligger omkring Trysilfjellet. Trysil har i flere år på rad blitt kåret til Norges beste skisted. I området er det mange kjente restauranter og hoteller som alle ligger i tilknytning til bakkene.

https://www.trysil.com/no

https://www.skistar.com/da/skisteder/trysil/