Seks Volvo-elbusser til Drammen

Publisert: 21.4.2018
Kilde: Cisionwire
Pressefoto: Volvo


Volvo Buss har fått en bestilling på 6 elbusser av modellen Volvo 7900 Electric fra Brakar i Drammen.

Kollektivtrafikkselskapet Brakar i Drammen har bestilt 6 elbusser fra Volvo Buss. Bussene skal leveres i januar 2019 og brukes på linje 51 mellom Drammen og Mjøndalen.

Elbussene selges som en komplett, nøkkelferdig løsning, hvor Volvo tar hånd om alt vedlikehold av både kjøretøy og batterier til en fast månedspris. Bussene kan hurtiglades med såkalt «opportunity charging», via ladestolper ved busstoppene. Ladestasjonene, som leveres av Siemens, er allerede på plass. De er basert på det åpne grensesnittet «OppCharge», noe som innebærer at de også kan brukes av elektriske busser fra andre produsenter. Bussene kommer til å gå på fornybar energi. Energiforbruket for Volvos elbusser er cirka 80 prosent lavere enn for tilsvarende dieselbusser.

Volvos elektriske busser er tidligere solgt til blant annet Trondheim, Malmö, Luxemburg, Harrogate i England og InoWroclaw i Polen. Utover den fullelektriske modellen Volvo 7900 Electric omfatter Volvo Buss’ program av elektriske kjøretøy også hybridbusser og elhybridbusser (ladehybrider). Totalt har selskapet solgt mer enn 4000 elektriske Volvo-busser verden over.