Sfm.no mener: En skremmende behandling av et barn

Publisert 12.2.2018

Av redaksjonen
Illus.foto: Olav Martinussen

Barnevernet i Ås kommune i Akershus fatter et ”akuttvedtak”, et vedtak som tilsier at en 12 åring skal hentes og fjernes fra sine foreldre, for så å bli tatt ”hånd om” av etaten. Bak denne ”dramatiske” beslutningen ligger det en konflikt som gjelder hjemmeundervisning. Årsaken er at 12 åringen i lengre tid er blitt stygt mobbet på skolen. Foreldrene kontaktet skolen som åpenbart ikke tålte å bli kritisert for manglende handling. Barnet får derfor undervisning hjemme for å unngå mobberne.

Skolen kontakter derfor ”barnevernet”, som i sin tur iverksetter en storstilt politiaksjon mot 12 åringen, som om det skulle stå om barnets liv. For å hente  guttungen er det åpenbart «nødvendig» (?) å bruke flere politifolk i biler med barnevernet som haleheng. Gutten prøver å komme seg unna. Politiet får tak på ham og videoen som er presentert i nettavisen ”Bodøposten”, forteller en del av historien.

I mange år har sfm.no skrevet spalte opp og spalte ned om Norges barnevern, en etat som bevislig begår det ene lovbruddet etter det andre, men forbausende nok, uten å noen gang bli stilt til ansvar for sine handlinger. Mange foreldre i Norge som har hatt konflikter gående med barnevernet, kan nikke gjenkjennende til den brutale behandlingen et tolv år gammelt barn her blir utsatt for. Det er bare så til de grader hårreisende at saken bør få strafferettslige konsekvenser for dem som deltok, inkludert de ansatte fra barnevernet.

Link til saken: http://bodøposten.no/video-voldsom-politiaksjon-da-barnevernet-tok-12-aring/