Sjekk alltid prisen før du fyller opp tanken!

Publisert 22.1.2024
Foto: Sfm.no

Er du som bilist nøye med å sjekke pris på diesel eller bensin før du fyller opp tanken? Mange bileiere er årvåken som vår kilde, og som forteller denne historien. (Kilden ønsker å være anonym. Vår kilde er dog personlig kjent av sfm.no sin redaktør siden 1970 tallet).

«Jeg kjørte inn på en butikk med pumper for både diesel og bensin. Jeg satte i mitt bankkort, og sjekket prisen på bensin før jeg startet fyllingen. Prisen på pumpen var ved start kr. 20,89. Midtveis i fyllingen spretter plutselig prisen opp til kr. 23,79. Jeg ble enda mer forbauset da jeg så at jeg ble belastet med sistnevnte pris på hele tankingen. Kan dette være lovlig å gjøre, og hvordan er det mulig at sånt kan skje?»

Sfm.no har sendt en forespørsel på e-post til det aktuelle oljeselskapet, men har i skrivende stund ikke fått svar. Vi har valgt å ikke oppgi selskapets navn før et skriftlig svar foreligger.

Sfm.no vil uansett gi følgende råd til alle bilister:

1. Sjekk alltid prisen på stasjonens store skilttavle om en slik finnes
(Ta gjerne et bilde av den).

2. Står det ikke noe på tavlen, så be stedets betjening om pumpeprisen før fylling.
(Er stasjonen ubetjent, er det viktig å kunne vise til både bilde og kvittering).

3. Vises det pris-avvik etter endt fylling, så krev det mellomværende beløpet tilbakebetalt, og enten nå stasjonen/salgsstedet er betjent eller ikke.

Her kan du sjekke opp alle registrerte selskaper i Norge og deres eiere og adresser.
Https://www.brreg.no (Brønnøysundsregistrene).