Skal hysteriske fanatikere få styre oss?

Publisert 26.11.2018
Foto: Colourbox

Det er en velkjent sak at vår ytringsfrihet har fått flere og flere restriksjoner i løpet av de siste rundt 20 årene. Dette har i første rekke å gjøre med den økende innvandringen og fanatiske mennesker som, etter press fra hysteriske pressgrupperinger – er blitt utnevnt av myndighetene til å overvåke hva vi andre får si og skrive. Ordet rasisme er vel et av de mest misbrukte ordene i norsk språk nå. Det ser ut til at så vel muslimer som homofile er blitt hellige kyr som man må veie ordene før man ytrer seg om dem. Man risikerer faktisk å bli tiltalt for «rasisme» hvis man fremsetter det minste kritiske ord. Vi har nylig sett den artige entreprenøren i Østfold som tillot seg å sette en morsom logo på varebilen sin om at han gjerne hjalp til med «negerærbe» – altså med såkalte drittjobber som man tidligere overlot til  negre – unnskyld «fargete». Av alle var det en politimann som anmeldte ham for rasisme – en anmeldelse som man vel trygt kan si var på falskt/galt grunnlag!

Flotte og artige barnesanger er sensurert bort av NRK (og antagelig også av andre). Jeg sikter til den tradisjonelle «Vesle Hoa» som var en ekte hottentott, og hvor teksten faktisk berømmer ham for hans mot og handling som reddet landsbyen hans. Den danske familien Andersen – med lille Bo som solist – sang i 1970 inn den flotte sangen «Jeg har set en negermand» – som også ble spilt inn med en norsk ung artist. Nydelige tekster! Ikke snev av nedsettende saker og ting – tvert imot! Der finnes også en sang av Halfdan Rasmussen med tittelen «Vesle negerdokke». Den beste og mest morsomme er vel Kurt Foss og Reidar Bøe’s «Bryllup i negerlandsbyen», som heller ikke på noen måte kan sies å være rasistisk. Lytt gjerne til disse sangene på YouTube – så lenge de ligger der. De er nok i faresonen hvis/når hysteri-gjengene blir oppmerksom på dem! Og videre: Gamle flotte og velkjente varemerker som Negerprinsen (Minde Sjokoladefabrikk), –  Black Boy (Krydder-Ellingsen) og Sorte Mand cigarer – er visstnok alle som en borte. Knekket av sensuren.

Vi som har levd en stund har alltid brukt benevnelsen neger på svarte fra Afrika – altså rett og slett ordet negro som betyr svart. Undertegnede kommer fortsatt resten av livet til å benevne svarte som negrer! Det er noe helt annet å si nigger, men selv det burde kunne aksepteres så vel som man bruker degos m.m. – og f.eks. yankees om amerikanere fra nordstatene. Har inntrykk av at de morer seg over denne benevnelsen selv. Et annet ord er pakkis om pakistanere, og da lurer jeg på om man fortsatt kan si at skip går inn i pakkisen. Det er vel nedsettende det også etter nye norske normer?

En annen fanatisk og ganske hysterisk side ved vårt samfunn i dag er alt vrøvlet om miljø. Her er det disse såkalte grønne jyplingene som er gått helt av skaftet.  De tåler ikke å se biler som går på tradisjonelt drivstoff, og vil drepe våre bysentra – folk skal tvinges over på sykkel eller apostlenes hester når de skal handle! At sentrumsbutikkene i f.eks. Bergen og Oslo langsomt og sikkert går dukken og mange risikerer å bli arbeidsløse, gir disse «grønnikene» blaffen i. De lever på sin egen planet hvor de tydeligvis har koblet ut sin egen øverste etasje, og tatt bind for øynene og propper i ørene.

Det farlige er at våre myndigheter lar seg presse av disse fordummete fanatikerne – enten det gjelder språk-sensur eller innen såkalt miljø. Nå må vi andre samle oss og sette foten ned for disse nedbrytende kreftene som hhv. gir oss munnkurv – dels gjennom Språkrådet, – og de andre grønne som vil ha vårt samfunn tilbake til middelalderen! En god begynnelse vedr. det sist nevnte hadde vært å legge ned Språkrådet.  Denne tulleklubben har sannelig fremlagt mer enn nok vås de senere årene!

Wilfred Høsteland