Skam dere i Bergen kommune!

Bergen. Publisert 2.12.2016
Av Terje Haugom
Foto: Bergens Sporveis arkiv

Denne hilsen går til det mest griske og tiltaksløse bystyre og politikere som har styrt Bergen gjennom tidene!

Jeg gjentar det jeg har uttrykt i tidligere innlegg: I 50- og 60-årene hadde byen politikere som var seg bevisst at deres oppgave var å tjene innbyggerne, ikke herse med dem, plyndre dem, og vise total mangel på innsikt i hva som er statens og kommunens egentlige oppgaver og selvskrevne forpliktelser! Den gang – da politikerne ikke framsto som notoriske kleptomaner – hadde vi busser, trolley-busser og trikker, – men ingen av våre politikere den gang tenkte å besudle sin ære og stolthet ved å kreve bompenger av borgerne! De fikk overføringer fra staten, og resten kom fra vanlig betaling av skatt. Men de fikk det til! Det var menn – og kvinner – som gikk med løftet hode, og folk så opp til dem! Det var den gang!

Vår tannløse regjering og resten av benkesliterne på Stortinget er heller ikke interessert i å reagere på galskapen i Bergen, som bare brer om seg som en epidemi! De kunne bestemt full stopp i bompenge-utvidelser i Bergen, og pålagt kommunen å satse på hybridbusser, trolley, og dieselbusser! Og FrP kunne fjernet alt som heter bompenger i Norge! Det har sannelig Oljefondet råd til! Bybanen i Bergen skal utvides til alle bydeler, og vi bilister skal betale for dette som ingen av oss bilister kommer til å bruke!

Overfor oss få som tør å åpne kjeften, gjelder bare janteloven. Og dere lesere – dere er som tafatte nikkedukker – som ikke våger hverken å aksjonere eller si fra! «Klart kommunen må få gjøre som de vil! De vet jo best!»  Når bompengene langt overstiger strømregningen, og hver lysstolpe i Stor-Bergen har sin avleser, med grønne og hvite kryss, – DA skjønner dere kanskje hva dere ikke reagerte på – i tide! Hvor mange flere tusen i måneden klarer ditt budsjett til bompenger? Hva med mat, SFO, husleie osv.?

Det å kjøre sin egen, lovlig kjøpte og betalte bil i Bergens-regionen, blir så dyrt, at folket vil reise seg i protest! De aksjoner som kan ventes, blir nok av et omfang som det vil gå gjetord om i Norges historie! Og Menneskerettighets-domstolen i Strasbourg bør komme på banen snarest. Mange mennesker – som allerede sliter med økonomien – vil bli fortvilte og fattige. Bompenge-monsteret vil sluke alt! Politikere i Bergen: Skam dere langt inn i sjelen! Hvis dere har!