Skjerpings, Norwegian!

Publisert 13.8.2018
Av Terje Haugom, samfunnsdebattant
Illustrasjonsfoto: Wikimedia

Det å fly med Norwegian er som regel alle tiders! Men etter en del opplevelser under ombordstigning – både i Krakow, på Flesland og på Gardermoen, – er jeg nødt til å kjefte litt.

Hva opplever man når man er med i ombordstigningsgruppe C? Fordi man skal sitte f.eks. på rad 2, er det mest praktisk å være blant de siste om bord. Men hva ser man så? Jo, bagasje-hyllen – der min kabinkoffert skal ligge (på 2A) – er opptatt av ryggsekk og taxfreeposer! (Ingen eier dem, liksom!) Tilfeldigvis var der en ledig plass til min koffert på 5. rad, – noe som er meget upraktisk, når alle skal reise seg samtidig for å gjøre seg klar til å forlate flyet. Da blir det «Kjerringa mot strømmen».

Slikt er totalt uakseptabelt! Jeg reiste i sommer også med Wizz Air. Der har de en mye strengere praksis! I kabinen tillates KUN en kabinkoffert pr. sete, alt annet som ikke får plass i kabinkofferten, må sendes i bagasjerommet! Ingen ekstra håndbagasje, dersom du ikke betaler ekstra (Wizz Priority), og kun en jakke eller pose oppå kofferten på ditt setes plass i bagasje-hyllen tillates! Du er sikret plass til din kabinkoffert der den skal ligge hos Wizz Air, og «sniking» fra andre passasjerers forgodtbefinnende tillates ikke! Her gjør kabinpersonalet jobben sin, og følger med hvordan passasjerene plasserer sin bagasje!

Her MÅ Norwegian skjerpe seg! Hvert sete sin hylleplass! Ingen skal «stjele» andres hylleplass! Jeg anmoder de reisende om ikke å la seg manipulere av folk som har all verdens pikk og pakk med seg! Og kabinpersonalet må følge med! Slik plass-tilsnikelse vil jeg slippe å oppleve på neste reise! På flyturer skal ikke andre passasjerers sløvhet og egoisme forsure en ellers god opplevelse!