Skrikende behov for ny vei-trasé Bergen-Voss (E16)

Publisert 19.3.2020
Foto: Wikipedia

MDG-Lan messer i vei om at Erna Solberg er på taperlaget. Vel, man kan jo spørre om hvem som sitter med regjerings-makten, og hvem som aldri i verden får mulighet til å sitte ved Kongens bord! Lan Marie Berg mener regjeringen holder et annet planlagt, samferdselsprosjekt – Fornebubanen – som gissel, for å få presset gjennom utbyggingen av E18. Og MDG er jo motstander av all ny veibygging, motstander av all fossil bilbruk, og folks frihet til å velge sin egen transport. Alle skal sykle, reise kollektivt, eller i verste fall bruke batteri-bil. Til Lans orientering er det et gledelig faktum, at dieselbil-salget går til himmels for tiden – både nye og brukte, og batteri-bil-pandemien er på tilbakegang! Sorry, Lan – norsk olje skal brukes, vet du! Slik er det bare!

Og dessuten: MDG må slutte med å rasere p-plassene i byene, tvangs-innføre bilfrie soner og gater! Dere fortjener en real kilevink ved valget i 2021, og den kommer – vær trygg! Folk vil kunne parkere sine biler, og bruke dem når de skal handle, på jobb, på kino, på fotballkamp, i kaffe-besøk osv. En by uten biler er en død by! Fra informert hold får vi vite hvilket slagord MDG har tenkt å bruke i valgkampen i 2021: «Klorofyll-kommunister i alle land – foren dere!» Inner-tier, dette!

«– Du kan ikke overkjøre framtida, Erna,» sier MDG-Lan. Nei, men Lan kan ikke stanse den heller! Norge vil trenge mange nye motorveier i årene framover, selv om MDG-fansen i Oslo byråd vil ha kollektiv-trafikk som første prioritet. Det er faktisk et skrikende behov for ny vei-trasé Bergen-Voss (E-16), som er den farligste og mest rasutsatte strekning i Norge. Og E-6 nordover til Kirkenes er en skam for landet! Det vet vi som har kjørt den veien flere ganger. Flaske-halsene blir trangere jo lenger nord du kommer. Ny E-18 trengs, det er forståelig. Men samferdsels-minister Hareide og Ernas vinnerlag er nødt til å prioritere hovedveien Vest-Øst – snarest! Få E-16 opp på topp i NTP! Dere har ikke råd til å la en buss full av skolebarn bli kvestet pga. sommel med å få anlagt trygg E-16 Bergen-Voss!

Terje Haugom, samfunnsdebattant.