Skyldes hundesykdommen maten?

Publisert 13.9.2019
Foto: Colourbox

Det har vert spekulert i hva årsaken til dette sykdomsutbruddet blant hunder kan ha av årsaker. De fleste tenker vel først og fremst på foret hunden får og de ulike hundematprodusenter og hva de produserer denne maten av og hva innhold denne da har.

Mange vanlige dagligvarebutikker selger også hundemat i forskjellig valør og pakninger. Noe er i pølseform og annet i hermetisk form, det vil si på boks. Så har vi dyrebutikker som har sine produkter som de mener er det «beste for hunden», men er det egentlig det? Det samme gjelder jo Felleskjøpet som har for til både hund og katt.. For derfra ble jo gjenstand for undersøkelser for noe tid siden og man hørte ikke noe om undersøkelsene i ettertid?

Denne gangen snakker man rundt grøten nettopp fordi man ikke har annet holdepunkt enn noen bakterier man har funnet hos enkelte av hundene, resten hører man ingenting om. Men når dette nå er landsomfattende, er det vel kanskje lett å tenke foret så lenge dette selges over hele landet og sykdommer finnes likeså?? Altså så indikerer det at hovedtanken blir å tenke på foret som årsak? Når man nå også har anbefalt hundeeiere å ta prøver av det foret man gir sin hund, så indikerer også det at man tenker på foret som årsak til denne dyretragedien?

Hvorfor ikke si at dette er det man i utgangspunktet tenker på?? Men. Det KAN også være andre årsaker man ikke vet eller slik noen har nevnt litt konspiratorisk, men dog?? Er dette en ulovlig tanke å nevne i et kommentarfelt her eller der?? For å si det slik, det er mer mellom himmel og jord som man sa det i gamle dager da man ikke trodde at konspirasjoner forekom?? Hvem sa at det den gangen ikke foregikk?

Ellinor Nerbø