Skyter seg selv i foten

Publisert 25.11.2022
Foto: Privat

«Lille speil på veggen der, – hvem er dummest i landet her?» Sitat med omskriving fra et kjent eventyr. Hvis speilet virkelig kunne svare på vegne av det norske folk, ville det uten tvil blitt Jonas Gahr Støre (Statsminister, Ap) og Trygve Slagsvold Vedum (Finansminister, Sp). Med strømpriser og drivstoffpriser som får våre rikeste til å emigrere til Sveits, bedrifter til å legge ned, og gjør vanlige folk ute av stand til å holde varmen og bruke bilen, fortjener de begge å dra partiene sine med seg ned under sperregrensen.

Det må være noe fundamentalt i veien i disse politikernes hoder, når de – innehavende roller som valgte folkets tjenere – ikke har hverken evne, vilje eller gangsyn til å fjerne alle bensinavgiftene, innføre makspris 12-15 kr. literen på norsk diesel og bensin, sette pristak 37 øre pr. kWh ren, norsk energi til norske forbrukere, og så la «verdensmarkedet» få betale «verdensmarkeds-pris» for olje og gass! Når de så skyter seg selv i foten ved å foreslå «lakseskatt», ja da er begeret mer enn fullt!

Meningsmålingene er speilet på veggen, og viser med all tydelighet at «folkets tjenere» forstår lite og ingenting av hva de driver med. At de blå ikke enda har stilt kabinettspørsmål til blindebukkene som regjerer, er for meg en gåte! Ved kommende valg vil en tilværelse sittende på en skigard være passende for dem, inntil de virkelige folkets tjenere har vist dem hvordan Norge skal styres!

Terje Haugom, Demokratene.