Slik er det under Høyre styre!

Publisert 14.10.2019
Foto: Wikipedia

Det passer fortreffelig at Høyre’s farge er blått. Altså en kald farge for et kaldt parti bestående av kalde egoistiske politikere. Det nylig presenterte Statsbudsjettet sier svært mye om Høyre og partiets holdning til de svakeste i samfunnet – til de eldre og syke. De tilhører nemlig ikke Høyres elite-velgere – de vellykkete og velstående.

Nå skal bl.a. følgende støtte bort eller reduseres: Briller til svaksynte barn, tannregulering for barn, uføre ungdommer skal likevel tydeligvis presses til å jobbe ved å ta fra dem rundt 50.000 kroner året.  Det holder altså med vann og brød til ungdommer med psykiske lidelser.  Støtten til glutenfrie matvarer skal bort – alle vet at slike matvarer er betydelig dyrere enn «standard-mat». Effektive medisiner mot migrene skal ikke lenger være fri/redusert i pris.  Men homofile menn skal få gratis medisiner for å drive et unaturlig liv på såkalt trygt vis.   (NB: Helseministeren (og flere andre kjente Høyre-folk) har jo selv stått frem som homofil, så man forstår jo prioriteringene!!)

For ikke lenge siden ville regjeringen Solberg også nekte kreftsyke å få en effektiv livsforlengende medisin. Den var altfor dyr!  Brukerne var ikke verd å få sine liv forlenget! Og så har vi det etter hver berømmelige pensjonist-ranet hvor gifte/samboende pensjonister frastjeles (ulovlig) 10% av sine opparbeidete pensjoner fordi OECD har anbefalt regjeringen å gjøre det! Altså enda en overstyring fra utlandet.  Politikerne vet om dette, men fortier det og fraskriver seg ansvaret. Men i denne saken er der for tiden ting på gang.

Alle disse grunnene til kuttinger er angivelig fordi det koster Staten for mye!! Den fattige stakkarslige norske stat som øser ut milliarder til det store utland og da til utallige høyst tvilsomme regimer og formål! Da sitter millionene og milliardene løst. Erna Solberg liker å reise omkring medbrakt fete sjekker. Da blir hun nemlig mer omsvermet enn hva hun etter hvert er blitt i sitt hjemland!

Nå får vi se hvordan revidert Statsbudsjett vil se ut. Det største håpet står antagelig til Senterpartiet som beviselig i utallige saker har Stortingets mest oppegående leder, Trygve Slagsvold Vedum, som har bebudet adskillige reverseringer om velgerne vil gi ham mandat til det. Og det fortjener han! SP puster nå Høyre i nakken, – måtte det også blåse Høyre av veien! Jeg gjentar som mange eldre for noen år tilbake ofte sa: Høyre og Høyrefolk har en stygg ånd!  De bare digger sine egnes vellykkethet og velstand. Så sant som det er sagt.

Wilfred Høsteland