Solberg & Co igjen mot fag-rådene!

Bergen. Publisert 20.5.2017

Av Wilfred Høsteland

Illustrasjonsfoto: Pixabay 

Regjeringen Solberg – dominert av et såkalt verdikonservativt parti – har igjen trumfet gjennom et vedtak som de fleste er imot – herav også instanser som må sies å inneha/representere en ekspertise. Jeg sikter til at vannscootere nå sidestilles med friluftsbåter. 

Meningsløst vedtak

Organisasjonen Norsk Friluftsliv reagerer sterkt mot vedtaket – og det er de selvsagt langt fra alene om. Vedtaket er meningsløst – som så mye annet Solberg-regjeringen har fremmet og dels gjennomført i løpet av de siste årene. Alle regjeringens såkalte reformer (som samtlige er blitt motgått av fagfolk o.a.) – har vist en regjering som gang på gang er på kollisjonskurs med befolkningen. Den eneste måten denne regjeringen kan få gjennomført sin «revolusjon» på er å trumfe gjennom sine mer eller mindre sprø ideer med tvang. De ville høyst sannsynlig ikke fått flertall med seg ved en demokratisk fremgangsmåte. Altså kan man absolutt karakterisere regjeringen Solberg som totalitær!

Når det gjelder det siste utspillet – og vedtaket som er gjennomført vedr. det nevnte vannscooter-vedtaket, er jo det en direkte videreføring av å slippe snøscootere fritt ut i naturen slik som også nå er gjort – mot alle anbefalinger. Nå gjenstår det å se en sommer med rekordmange ulykker med vannscootere i forhold til både småbåtfolket og badende. Vi vet jo at en altfor stor del av disse fartsglade vannscooter-brukerne ikke bryr seg om reglementer og alminnelig sunt folkevett. For dem er vannscootere et farts-leketøy som de skal prøve å imponere omgivelsene med – på samme måte som ungdommer med lette motorsykler og 20-åringer som nettopp har fått bilsertifikat og foretar seg noe fatalt noen dager etterpå. Dette har vi utallige eksempler på gjennom årene. Det går ikke bare utover dem selv – men dessverre også en uskyldig motpart.

Exit for Solberg & Co

Jeg har sagt det før; – Exit for Solberg-regjeringen til høsten. Greit med noen år med Støre & Co hvis de kan reversere Solberg-regjeringens mange folkefiendtlige handlinger! Høyre & FrP i regjering igjen? Nei takk!

PS: Noen bør etter hvert forklare Solberg-regjeringen og Høyre for øvrig hva verdikonservatisme er. Det ser ikke ut til at de vet det, selv om de ynder å kalle seg verdikonservativt. Deres politikk er jo det stikk motsatte!