Solbergs regjering og Oslo, Oslo, Oslo!!

Publisert 3.8.2019
Foto: Sfm.no

Norge er heldigvis ikke bare Oslo. Det ville vært et ubeskrivelig mareritt. Men politikerne på Stortinget opptrer som om Oslo har fortrinnsrett til alt. Slik har det vært så lenge jeg husker, og jeg har en del «år på baken» etter hvert. Når noe dramatisk skjer på Vestlandet, kommer der grei beskjed fra Høyre og FrP: Dette er kommunens ansvar. Altså ingen økonomisk hjelp fra Regjeringen. Men hva kan man egentlig vente seg fra en blå-blå regjering?! Det var beskjeden under vannkrisen på Askøy, og noe lignende – egentlig med samme mening – ble uttalt fra Erna Solberg etter raskatastrofen på Vestlandet nylig; – man må bare tilpasse seg endringer i været,- bla-bla-bla.

Der ble klaget over hvor lite politi som troppet opp etter raskatastrofen – 2 mann kom! Et dusin biler med enda flere passasjerer sto fast mellom 2 ras, mens en bil forsvant i sjøen. Her har man nok også en del av årsaken ved Politireformen som har sentralisert politiet – mindre steder skal ikke lenger ha politi, i følge regjeringen Solberg! Det er en reform, må vite! En reform de ble advart sterkt mot. Ved flere anledninger siste par årene har faktisk stedets brannvesen kommet frem til farlige forbrytere i løpet av minutter, mens politiet har vært timer unna! Skal brannfolkene utstyres med våpen, eller bruke vannslangene??

Veien og jernbanen mellom Arna i Bergen og Voss, er sannsynligvis landets mest utsatte ras-strekning. To vogntog har allerede havnet i sjøen, og et tog har kjørt inn i ras de siste par årene. Men det imponerer ikke Solberg & Co. Antagelig venter hun og hennes statsråder på den helt store ulykken. D.v.s. at et tog og/eller en rekke kjøretøyer havner i fjorden. Utbedring av nevnte distanse er blitt utsatt flere ganger – i flere år. Menneskeliv teller ikke så mye her vest, forstår vi – heller ikke med en statsminister fra Bergen.

Så til noe litt mindre dramatisk, men likevel: Bergen har 950-års jubileum i 2020. Et av byens historiske landemerker, Rosenkrantztårnet, skulle være ferdig oppusset til jubileet. Men Statsbygg får ikke nok midler til nettopp det. Det er jo ikke i Oslo!! Så tårnet må nå stå innpakket i plast og stillaser i 3 år til! Det merkverdige er at når der mangler midler til motorveier og kulturbygg i Oslo, mangler der aldri penger!! Hadde Akershus festning i Oslo trengt oppussing/vedlikehold, hadde nok pengene kommet på bordet omgående. Pengene er der nemlig – men er øremerket til Oslogryten m/omegn!

Det er også høyst merkelig at når bergens-politikere kommer på «Tinget» glemmer de hvor de kom fra, og blir straks bitt av Oslo-basillen. Så også med Erna Solberg! Kondolerer, Erna! Vi skal juble den dagen din regjering forsvinner! Det er av adskillige grunner den verste regjeringen vi har hatt etter 2. verdenskrig! Jeg har nevnt et par dusin eksempler her tidligere.

Wilfred Høsteland