Et solid tegn på parlamentarisk lammelse

Publisert 28.1.2018 (Oppdatert 30.1.2018)

Av Terje Haugom MOD
Foto: Colourbox

På Jeløya skulle Siv Jensen (FrP) klubbe gjennom at det skulle innføres streng, kontinuerlig grensekontroll. Men det ble det jo ingenting av! For Norge har overlatt til EU å avgjøre om, og når, Norge kan ha en begrenset, midlertidig grensekontroll. Det følger av Schengen-avtalen Norge har tilsluttet seg.

Det er et solid tegn på parlamentarisk handlingslammelse, når Norge enda ikke har klart å komme seg ut av Schengen-avtalen! Den er en tikkende bombe for landet vårt! Vi er nødt til å skjerpe grensekontrollen kontinuerlig – ikke i perioder som EU bestemmer! Det er eneste måten vi kan unngå å slippe inn kriminelle migranter og tyver og kjeltringer på! Det er – foruten et sterkt forsvar i NATO, og et våkent PST – den eneste måten vi kan gardere oss mot hevn-aksjoner fra f.eks. IS o.l. etter Norges innsats i krigen mot terror.

Frankrikes president Macron strammer nå inn på innvandringspolitikken. «Vi kan ikke ta i mot hele verdens flyktninger!» sier han. Og det kan ikke Norge heller! Og aldeles ikke «lykkejegerne» som ikke egentlig trenger beskyttelse, men vil ha del i vår vestlige velferd!

Hvor er regjeringens vilje til å innse dette, og så gjøre noe med det? Er de sterkt svaksynte alle sammen? Og la nå for all del Sylvi Listhaug få beholde sin viktige oppgave blant statsrådene! Dette er ikke noe område for rause Venstre-folk, som ønsker hele den 3. verden velkommen til Norge! Mht. innvandrings- og asylpolitikken er det ingen på Løvebakken som kan mestre dette bedre enn Sylvi pr. i dag. Men la oss ikke glemme: Moderatene er ikke kommet på Stortinget enda!