Sparer oss til raka fant!

Publisert 16.2.2024
Foto: Sfm.no

Oljefondet viser med all tydelighet at Norge er et rikt land. Å ja, – er vi det? Staten er det, ja. Og det skyldes ikke bare de svimlende inntektene fra Norskehavets bunn. Selv om hver eneste av oss norske kvinner og menn har eiendomsrett til det sorte gullet, er det ytterst lite som tilfaller oss. Staten må spare. De sparer og sparer, inntil et solid børs-krakk – pga. verdens-situasjonen – sender verdien av Oljefondet til bunns. Derimot er det vi – du og jeg – som holder Staten Norges maskineri i gang, med skatter, avgifter og gebyrer på alle områder. El-avgifter, drivstoffpriser, bompenger (Foreligger forslag om 3-dobling for fossilbiler i rushtiden i Oslo), avgifter på ditt og datt, syke og fandenivoldske EU-krav og ditto direktiver, og stadig nye skattepåfunn fra regjeringens side, – alle bidrar til å sende de aller fleste av oss ut i fattigdom. «Vi sparer oss til raka fant!» sa FRPs Carl I. Hagen. Og han fikk rett! Man kan lure på om våre ministre selv slipper opp for gode idéer til å plage folk med, og må til Brüssel for få gode tips!

Som om denne galopperende galskapen ikke er nok, driver klima-aktivistene (som MDG) og presser på for å gjøre et sant helvete for oss som kjører «fossil-bil», ved å sende liter-prisene til himmels, og innføre forbudssoner for dieselbiler i byene – alt på grunn av «Keiserens nye klær» (du har vel lest H.C.Andersens eventyr?), designet av flinke sypiker i «Klimapanelet»! Det bør etter hvert gå opp for oss alle, at slik landet Norge styres nå, kan det ikke fortsette! Det finnes små – men hurtigvoksende – politiske partier som vil få slutt på den plyndrings-politikken som foregår, sørge for at tåpelige avgifter og gebyrer forsvinner, sammen med bompenge-systemet, umoralsk dyr norsk strøm kjøpt via EU, og at folk skal få velge bil selv!

Studer små-partienes program, og gi stemmen din til det partiet du mener vil være til størst glede og nytte i årene framover! Som vil skape rettferdighet og som vil avvikle den snikende fattigdommen i Norge. Som vil bruke Oljefondet til å bygge landet, bidra til et sterkt forsvar, og at vi alle får reell glede og nytte av landets inntekter! De store partiene er ikke lenger til å stole på. Maktbegjær og griskhet etter dine og mine penger – og slikke Brüssel oppetter ryggen – har skadet deres troverdighet.

Terje Haugom, samfunnsdebattant.