Spillegalskapens kyniske operatører!

Publisert 7.6.2018
Av Per H. Midtgaard
Foto: Sfm.no

«Spill for 500 kr. 1500 kr får spilleren fra oss. Da er du garantert å bli millionær. Jammen sa jeg smør! Femhundrelappen er tapt for alltid. De 1500,- de lånte ut til spilleren, får de tilbake. Gevinst er det meget sjelden man oppnår. Man har inntrykk av at denne spilleformen øker i omfang. Og alltid er det spilleren som sitter igjen med tapet, men operatørene har igjen klart å trigget spillegalskapen.

At myndighetene blindt godtar denne åpenbare stimuleringen av spillegalskap, er uforståelig. Vi kjenner da så alt for godt til hva denne lasten fører til, for de som er rammet. Her må det da være mulig å få dette under en viss kontroll. Det er gledelig å konstatere at Norsk Tipping ser ut til å avstå fra slik virksomhet. Hvilket er bekreftet sentralt i N.T. Men hvor er politikerne? Og hvor er sosialministeren?? Nei – vi kan da godt forstå at sosialministeren ikke er særlig «høye i hatten» om dagen, han har da fått så hatten passer. Berettiget eller ikke.

De enkelte regjeringer har da aldri hatt problemer med å forby en ting, tvert imot de har da alltid elsket å forby og regulere saker og ting. Frp har da til alle tider kritisert all denne reguleringen. Nå sitter de ved makten selv, og får ta ansvar for all denne friheten, som kan føre til den ytterste elendighet for utsatte grupper. Siste på arenaen er et selskap som tilbyr titalls spilleautomater, spesielt beregnet for «STORSPILLERE. Som sannsynligvis etter hvert blir STORTAPERE. Statsminister Erna Solberg, forby denne skitne virksomheten.