Stå på Trygve S. Vedum fra SP!

Publisert 16.1.2019
Foto: Senterpartiet

Det var befriende å høre Senter – Trygve i debatten torsdag den 10.1.2019. Det begynner så smått å gå opp for oss vanlig dødelige at Trygve Slagvold Vedum, er i ferd med å bli en ensom svale i kampen for distriktene. Han har ingen problem med å ta rotta på hvem det skal være som prøver seg med svake argument mot ham. Han taler et språk som de fleste kjenner seg igjen i.

Spesielt blir det patetisk når «Galematias – partiet», MDG, er mer opptatt av å få folk til å slutte å spise kjøtt, enn å forhindre at ulven raserer hele vår sauenæring. Det er merkelig med denne super morderen – «vargen», den må øyensynlig appellere til enkeltes skjulte killer – instinkt. Vi husker en helt spesiell tysker. Hans navn var Adolf Hitler. Han hadde dette spesielle genet. Drepe – drepe (toten, toten – zu umbringen). Vi så hvordan det endte.

På toppen av det hele så får vi denne forvillede rovdyrelskende damen Martinsen på banen. Jeg undrer meg på hva hun hadde sagt om hun hadde drevet med sauehold, og funnet sine dyr lemlestet og halvdøde. Ingen tror vel at hun hadde stått på barrikadene og kjempet for sauens morders liv da, vil jeg tro. Det er denne inkonsekvensen i det å verne om et skadedyr som ikke angår den enkelte, mot det å utrydde et skadedyr som volder den enkelte skade. Da er det ingen nåde.

Og det merkelige er at da er det ingen som marsjerer i Oslos gater, med plakater «La skade dyret leve». La rotta, musa, flotten, lusa, myggen og mauren leve. Ja – det er det som er frk/fru. Martinsen budskap. «Dyrenes rettigheter». Så til Trygve. Stå på. Vi blir flere og flere som trenger deg.

Per H. Midtgaard