Stadig mindre mat på norske fat!

Publisert 13.2.2023
Illustrasjonsfoto: Colourbox

Hva var det vi sa høsten 2022? Vi sa at lønns- og pensjonsøkningen som kom den 1.5.2022, var allerede spist opp pr. 1.1.2022. Det bekreftet også tall fra SSB. Nå ser vi igjen at det samme gjentar seg. Hele 8% prisstigning (ifølge SSB) allerede pr. 1.1.2023. Vi sa også at det ville bli et tøft lønnsoppgjør, og det blir det. Det kan gribbene (grådighets-eliten som aldri får nok) takke seg selv for.

Staten er like medskyldig grunnet sanseløse skatter, import-toll og andre avgifter. Og Norges Bank ivrer etter flere renteøkninger. Men fortsatt er det ingen i hverken Regjeringen eller på Løvebakken som bryr seg om rentfradraget som har stått helt stille i flere år. Nordmenn bli flådd inntil skinnet, men ingen synes å bry seg om det.

Hva i alle dager er det som feiler dette landet og de som styrer det? Det må det være helt tillatt å spørre om. Det er grovt uansvarlig og direkte hoderystende det vi nå er vitne til. Nå må også folk flest se at en fortsettelse av pris- og rentegaloppen vil bære svært så galt avsted. Den ene bedriften etter den andre vil gå dukken, og flere vil bli avhengig av NAV i tiden framover. Er det dette Norge ivrer etter?

Redaksjonen i sfm.no

Ekstern link: https://www.nrk.no/norge/okonomer-venter-hoyere-rente—lo-varsler-toffere-lonnsoppgjor-1.16293865