Står NRK for tur til å bli solgt til utlandet?

Publisert 3.4.2019
Foto: Wikipedia

NSB er som kjent blitt til VY. Statoil er blitt til Equinor. Driften av Sørlandsbanen er gitt bort til Londons– kapitalistene. Børsen ser ut til å bli solgt i nærmeste fremtid. Hva mer kan vi selge. Ja, selvfølgelig kan vi det, det er bare for utenlandske storkapitalister å forsyne seg. Fiskerettigheter i våre vassdrag. Jaktrettigheter an mass. Vannkraft/fallrettigheter. Ikke minst vår uberørte natur. Alt som er lønnsomt kan selges i dette landet.

Privatiseringen blomstrer som aldri før. Det gleder selvfølgelig gamle hardbarkede høyrefolk. Og når Siv Jensen klarer det kunststykket å påstå at jo mer man kutte i skatten til de rikeste, desto mer blir det midler til investering i nye arbeidsplasser, og derved mer til pleie og omsorg for de eldre og svakeste. Hvor sant og riktig denne påstanden er, strides de lærde om. Vi husker jo fra Siv Jensens tid i opposisjon. Da var det ikke skattekutt for de rikeste hun daglig promoterte, men drev en uhemmet kritikk for at den rød – grønne ikke brukte mer penger, til alle de fremragende forslagene til FrP.

I dag sitter hun selv på pengesekken og har måttet bite i det sure eplet. For i stedet for å bruke penger, driver hun en nedskjæringspolitikk som rammer mange svake grupper. Meget godt illustrert fra SVs landsmøte. Hun går ikke av veien for å karakterisere Audun Lysbakkens åpningstale til landmøte, for å være misunnelig på at de rikeste får gigantiske skattekutt. Maken til frekkhetens nådegave. Vokt deg Siv Jensen, så ikke Audun hyler mot deg en dag: «Morn a Siv». Nei, jeg tror han er for veloppdragen til å gjøre noe slikt.

Per H Midtgaard