Staten Israels rett til eksistens og forsvar

Publisert 18.5.2021
Foto: Colourbox

Fakta er at navnet «Israel» har blitt brukt de siste 3000 årene om både Israels land og hele den jødiske nasjonen. Det finnes massevis med data og fakta-info på Internett om man bare gidder å lese. Navnet «Israel» kan dateres tilbake til det 13. århundre før Kr. Historien forteller videre at navnet ble første gang benyttet i Merneptah Stele etter oldtidens Egypt. Etter 1948 bestemte også den israelske regjeringen at utrykket «israelere», skulle betegne landets borgere. Det ble formelt kunngjort av den daværende utenriksministeren Moshe Sharett.

Nå må også den ganske så ensidige statskanalen NRK, forstå at staten Israel har full rett til å forsvare seg og sine borgere som hvilket som helst annet land. At det også finnes en del radikale krefter i Israel, det vet vi. Men landets myndigheter viser uansett gang på gang at de er i stand til å ta i tu med slike elementer om de begår kriminalitet.

Det må være et rent psykisk og mentalt helvete for et land som Israel å ligge så inneklemt blant flere muslimske konfliktfylte områder, Vestbredden, Gazastripen, Syria og Libanon. I tillegg grenser Israel til både Jordan og Egypt som også er muslimske land, men dog land hvor det ikke ofte forekommer konflikter muslimer seg imellom. Det må også være særdeles frustrerende for den vanlige israeler å stadig bli møtt med negative Israel-oppslag nesten hver eneste dag. Slike oppslag misbruker også krefter som fortsatt hyller den siden lenge avdøde østerrikske korporalen med mustasje.

Det må også være tillatt å spørre om man noen gang har hørt at israelere bruker 10 – 12 åringer som selvmordsbombere, med løfte fra «voksne»(?) om «en plass i paradiset», bare de klarer å få drept flest mulige jøder eller andre «vantro». Hva i alle dager er det for totalt forskrudde holdninger enkelte mennesker har som selv sitter trygt og godt beskyttet, og som godter seg om barna de løy for, misbrukte og lurte trill rundt, klarer å fullføre deres barbariske ønsker og ugjerninger. Det er allerede mer enn godt nok dokumentert over mange år at islamister har benyttet, og fortsatt benytter barn for å drepe både jøder og sine «vantro» fiender.

Sett dere inn i følgende scenario. En stor del av Sverige var en gang i tiden norsk. Så plutselig en dag får en gal norsk politiker det for seg at Norge skal ha tilbake landområder som Jämtland, Härjedalen og Bohus Län (Svinesund-Kungälv, nå en del av Västra Götaland). I dag ville svenskene aldri ha gå med på et slikt krav. Siden svenskene ikke vil det, så begynner radikale krefter i Norge først med stygge verbale angrep for å hause opp en konflikt, som til slutt ender med at de skaffer raketter og andre våpen og skyter over grensen. Svenskene svarer med militærmakt.

Eller dette: EU er oppløst og noen radikale svenske politikere forlanger derfor at unionen med Norge skal gjenopprettes. Det vil majoriteten i Norge aldri gå med på. Etter flere stygge verbale politiske angrep fra svensk side, så begynner radikale svensker krefter å sende raketter over grensen. Hvordan ville Norge ha reagert? Og hvordan reagerte Norge under årene 1940 – 1945 overfor den tyske krigsmakten? Noen som allerede har glemt historien eller ikke lært av den?

Så har vi et ganske så stort paradoks. Midtøsten-konflikten er ofte opphavet til sterke demonstrasjoner fra ulike grupper rundt om i verden. I Norge, når slike demonstrasjoner pågår, så ropes det ofte om at «Israel skal bort». De samme roper også under andre former for demonstrasjoner «ingen rasister i våre gater». De samme gruppene kan også rope «ingen nazister i våre gater». Men hvorfor roper de samme at «Israel skal bort» når de også roper «ingen nazister i sine gater»? Hva var det de sistnevnte ønsket under 2. verdenskrig. Den skjønner vi ikke.

Ha igjen forståelse for at Israel har samme internasjonale rett til å forsvare seg og sine mot rakettangrep og selvmordsbombere, slike som kun har som avskyelig mål å drepe alle jøder og de «vantro», samtidig som de heller ikke går av veien for å myrde sine muslimske brødre og søstre som ikke er enig med dem. Millioner av sivile muslimer verden over er også ofre for radikal islamisme. Det ser vi fortsatt er tilfelle i bl.a. dagens Syria. Det hele er bare så tragisk og må få en slutt en gang for alltid. Jøder og arabere har vist før at de kan samarbeide, og et samarbeide må gjenopprettes snarest mulig.

Redaksjonen
Samfunnsmagasinet