Staten som aldri får nok!

Publisert 23.9.2021
Foto: Colourbox
Av Jan Hansen MNJ
Ansvarlig redaktør

I Norge bor det ganske mange tusen mennesker som fortsatt sliter med stor gjeld, hovedsakelig grunnet en uansvarlig boligpolitikk, men også grunnet høye matpriser, horrible bensin- og dieselpriser, bompenger, skyhøye parkeringsavgifter, en dyr kollektivtransport, dyre avgifter på biler, skyhøye strømpriser, dyre utdannelser, dyre skolebøker osv. osv. osv. Listen er nå mye lengre enn et vondt år. Det er dagens iskalde fakta i det søkkrike Kongeriket Norge.

Hvorfor har det blitt slik? Hvem har skapt det nåværende egoistiske og iskalde norske samfunnet? Og så godt som hver gang man spør noen i Norge om hvorfor det har blitt slik, så får man det samme gamle standardsvaret med etterfølgende spørsmål: «- Ja, vi vet det, men det bare er sånn. Hva skal vi gjøre da?» Ja – nettopp. Hva skal vi gjøre, eller spurt slik: Hva burde hver og en av oss gjort for å få endret ren sosial urett? Det hersker ingen tvil om at det er den norske staten og de avgifts-kåte folkevalgte som har den aller største skylden.

Se bare på hva som igjen skjer på bensin- og dieselområdet. «Vi må nok vende oss til å leve med enda høyere bensin- og oljepriser i framtiden», er det blitt uttalt fra politisk hold. Her bekreftes igjen at konflikter i andre land, også benyttes av Norge som ren unnskyldning for å få skrudd bensin- og oljepriser i landet til himmels. Hva da med oljen som vi selv produserer? Vi raffinerer også bensin i Norge – bl.a. på Mongstad i Hordaland. Hvem eier den bensinen? Har ikke det norske folk lenger noen som helst råderett over eget arvesølv?

Framtiden ser dyster ut for dem i Norge med liten inntekt. Landets vårt huser også enkelte «eksperter», slike som fortsatt nekter å innse at det fortsatt eksisterer store inntektsforskjeller. La det igjen være meget klart at alle i Norge, har ikke en halv million eller mer i årslønn. Hørte jeg ordet misunnelse – nok engang? Nei, det handler ikke om misunnelse, derimot rettferdighet. Enhver skal kunne leve og bo av det de tjener.

1 liter 95 oktan bensin foreslås koste NOK 20,00 pr. liter. Bruker en familie i snitt 200 liter bensin i måneden grunnet jobbkjøring, skolekjøring, handlekjøring, barnehagekjøring, fritidskjøring for barna, så koster bensinen alene hele NOK. 4.000,00 pr. måned. På et år blir det svimlende NOK 44.000,00, skriver fire-og-førtitusen-kroner pr år, og om man da tar bort perioden for sommer- og vinterferie. Tenk over denne horrible summen, og hvor den pengekåte norske staten, tar den aller største delen av beløpet.  Legg til forsikringsavgiften, bompenger, parkeringsavgifter, bilservice, verditap på bil osv. Hva blir da prisen pr. kjørte kilometer mon tro? Sett opp et eget regnestykke, og du vil garantert flekke tenner.

Husk endelig på at den norske staten stikker av med det aller meste av dine penger.