Statsministeren og hans energi-ideer

Publisert 10.1.2024
Foto: Sfm.no

Det var ikke til å unngå å høre at Større i spørretimen den 10-1-24 i strøm-spørsmålene, og hvor han svarte på ett av spørsmålene han ble stilt, og hvor svaret handlet om borettslag og solstrøm som svar.

Hva tror statsminister Støre, at et borettslag skal finansiere solstrøm på borettslagene sine tak? Ville ikke det høyne fellesutgiftene til samtlige beboere i borettslaget? Jeg skjønner at kan «klør i fingrene» for å få opp tiltak for mer strøm, og som Norge kan tjene mye på som stat, og hvor prisen for kw/t ikke blir billigere likevel? Altså folk i private hus som velger solstrøm kontra annen strømkilde, får større kostnader enn hva tiltaket gir en i «sparing» de første tjue åra?

Det samme gjelder nok for de som privat kan ha muligheter, for å selv se muligheten for vindkraft i noe mindre skala, og som kan hjelpe på i utkantstrøk hvor dette kunne hatt noe for seg. Men som da skattelegges inntil beinet slik at investeringen ikke lønner seg på sikt i det hele tatt? Altså man skal da skatte for egen fordel med egen strøm, Det sa ikke Støre ett ord om i sine svar.

Vi vet hvor skoen trykker. Vi vet hva strømprisen er når den svinger som en svingstang! Han tenker nok på sitt «grønne skifte» som han snakker om både på inn- og utpust! Deretter så skylder han på både krig og pandemier for å tilrettelegge for at hans «politikk» er den som er best. Forstå det den som kan! Jeg skjønner ikke helt hvor tåkepratet skal havne til slutt. Naiviteten sitter temmelig fastklemt mellom øra på statsministeren!

Ellinor Nerbø