Statsministerlønn til grådige ledere må stoppes!

Publisert 6.1.2020
Foto: Sfm.no

Den siste tiden har det kommet opp skandale oppslag med gigant lønninger til ledere i det offentlige som har gått/eller måtte gå fra sine leder stillinger.  Senest på NRK-debatten tirsdag den 3. desember kunne vi høre at en VY direktøren som måtte gå – nå tjener mye mer enn statsminister Erna Solberg, i ny stilling som rådgiver i det samme selskapet.

Og denne mannen er ikke alene, for det samme gjør eksempelvis alt for mange pensjonerte tidligere klinikkdirektører på norske sykehus – og alt for mange andre som nå og tidligere har hatt offentlige topp stillinger i Norge.

Demokratene vil at det skal settes et tak på hvor mye lønn ledere i det offentlige skal tjene siden dette betales ut av fellesskapets midler. Dette skal gjelde alle bedrifter som det offentlige er involvert i som eiere eller hovedaksjonærer.

Demokratene mener bestemt at det ikke skal utbetales lønninger som kan virke lønnsdrivende, og som innebærer sløsing med offentlige midler. Eventyrlige bonuser, sluttpakker og etterlønninger må avskaffes. Nok er nok og Demokratene sier stopp!

Vidar Kleppe 
Demokratene