Statsråd Horne «krever kortene på bordet»?

Molde. Publisert 18.5.2017

Av Ellinor Nerbø
Illus.foto: Colourbox

Jeg fikk for litt siden en e-post fra en jeg kjenner som hadde sett noe i forbindelse med pengebruk og inntjening innen barnevernet, som VG hadde som oppslag. En tysk person som heter Peer Salstrøm-Leys (63), har fått en milliard for å drive fosterhjem. Hvis man ikke nå kan få opp øynene å se at her foregår det ren svindel, for å bruke barn som inntjeningsobjekt, så vet man vel knapt hva annet man skal kalle dette med barnevern. Dette har blitt så intrikat og inntjenlig at man blir kvalm av hele greia.

Man blir jo mangemillionær av å «påta seg ansvaret» for andres barn ved hjelp av rettssystemet, som lures og lures trill rundt med dokumenter som man kan mistenke er produsert for bruk for inntjeningen ved at dommere får godt betalt for «den rette dommen»? Er ikke dette korrupsjon, så må man vel bare spørre hva som er korrupsjon da? Kjære dere som tenker på å bli foreldre, tenk dere om, bruk heller angrepiller, for det ser ut for å være det eneste som kan stoppe denne galskapen som nå ert satt i et korrupsjonssystem!!

Solveig Horne vil «kreve kortene på bordet» i denne barnevernsskandalen som VG avslørte. Det blir litt latterlig å se at hun ”krever kortene på bordet”, når hun vitterlig har fått vite om lignende før? Har hun mistet øynene og mælet, eller spiller hun stokk dum når hun får meldinger om uærligheter i fleng? Saken er vel heller at hun har ingen ryggrad å skryte av i slike saker som dette. Får håpe at hun ryker rett ut etter samme mønster som det jeg mener at hun bør, på NAV ved neste korsvei (valget er i år folkens)! Hun kan ikke si til sitt «forsvar» at hun ikke visste, dette kunne hun bedt om gransking på for lenge siden. Ble orientert om slikt krav, men sovnet ved sin e-post? Man kan saktens spørre.