Stortinget og Regjeringen sover i timen

Publisert 16.8.2019
Foto: Sfm.no

Den norske regjering sover i timen. Stortinget forøvrig sover i timen. Og MDG ikke bare sover, men er helt i koma. Og slik ser det ut for den danske regjering også. Alle vil diesel- og bensinbilene til livs, ja ikke bare gamle, men også nye – helt stopp! Samtlige av disse politikerne er ute av stand til å få med seg at en utvikling er på gang!

Enten sover de, er i koma, eller så nekter de å se sannheten i øynene! Ingen av dem har villet se at Euro-6 dieselmotoren – som har minimalt lavt utslipp av partikler – for lengst er tatt i bruk i alle europeiske dieselbiler som er 2 år eller nyere! Og de ledende innen europeisk bilindustri står fram og kunngjør at de motorene som kommer nå, forurenser mindre enn el-biler!

Men gir våre politiske ledere noe tegn på at de har fått det med seg? Å nei da! Det sytes og klages over den ikke-elektriske bilparken. Det reguleres, settes opp soner med forbud, og klima-avtaler skal overholdes – selv om de ikke rommer et kvekk om de nye motor-generasjoner, og den nærmest utslippsfrie avgassen disse har! Nei, fossile motorer skal det bli slutt på – det har profetene i Brüssel bestemt! Med skylapper og i dyp dvale for den tekniske utvikling! Sørgelig!

Må man skamme seg?

Miljø- og klima-entusiastene mener at folk som reiser med fly, bør skamme seg. De mener at folk som kjører diesel- og bensin-biler, bør skamme seg. Når mennesker og dyr fjerter, bør vi skamme oss. Og nå er det å vaske klær så ofte som vi pleier, grunn til at vi må skamme oss! Og mye mer – helt sikkert!

Alvorlig talt, – dette klima-hysteriet er så overdrevet og totalt meningsløst! Det gjelder å ikke ta disse ensporede høytidelig! Vi har absolutt ingen grunn til å skamme oss! Fly hvor du vil! Kjør med din bil hvor du vil! Det er helt naturlig å fjerte! Og vask klærne med hellig overbevisning!

Lev livet slik det er best for deg! Det er miljø- og klimaentusiastene som bør skamme seg over å gulpe opp slike tåpelige utsagn! De bør finne seg en ledig planet hvor de kan prøve å leve ut sine ensporede syn og meninger! Deres forsøk på å styre våre liv vil vi ha oss frabedt, takk! Kommende valg må fri oss fra overformynderne!

Terje Haugom