Stortingets og MDGs skivebom!

Publisert 20.8.2018
Av Terje Haugom DEM
Foto: Colourbox

Innen 2025 har Stortinget ambisiøse mål om utelukkende å selge nullutslippsbiler. Dette blir det nok ikke noe av! Tatt i betraktning av at Norge utgjør kun 0,2 % av nybilsalget på verdensbasis, må stortingspolitikerne tro om igjen, dersom de tror at bilfabrikkene vil lansere nye modeller kun for det norske marked! Man må også få med seg, at fabrikkene nå jobber med å utvikle nye diesel- og bensinmotorer, der utslippet blir så lavt at målinger knapt vil registrere det. Og da kan man heller ikke kreve ekstra avgifter for bruk av dieselbil! Diesel- og bensinmotorer vil vi nok ha i 30-40 år til! Prisen MÅ ned!

Så, alle som er diesel-tilhengere, det kommer et kraftig lys for oss i tunnelen, og det er ikke toget! Og – diesel-fans – la dere ikke lure til å selge dieselbilene deres! Så lenge det finnes olje i verden – og på norsk sokkel – blir det både diesel og bensin å få kjøpt på norske og europeiske stasjoner. El-bilen vil nok fremdeles bli å få kjøpt, men når politikerne en gang får forståelse for at produksjon av en el-bil krever 3 ganger mer energi enn produksjon av en fossil bil, og attpåtil ved hjelp av skitten atom- og kullkraft, – ja, da kan det skje at vinden snur! Men til nå har i hvert fall ikke en eneste av maktmenneskene på Stortinget skjønt det! Hva som skal skje med utslitte kjempe-batterier når de ikke vil lades mer, har foreløpig ingen av dem ofret en tanke.

Og så har MDG klart å overbevise – ikke bare Stortinget – men også Oslo bystyre om hvor fæl fossil-bilene er, med den følge at Oslo sentrum er umulig å ta seg fram med bil i, og håpløst å få parkere! Syltynne argumenter, maktsyke, hysterisk trang til å herse med andre mennesker, ved å begrense den naturlige bil-transport som har vært åpen og grei i mange, mange tiår! Reguleringer, sykt høye bom-avgifter, forbud osv., – slik er det «folkets tjenere» oppfører seg! Når sant skal sies, er det nesten like ille i Bergen – Norges største by i utstrekning!

Demokratene arbeider for total fjerning av bompengesystemet, og de altfor høye og altfor mange avgifter på bruk av normale biler! Vi er også sterkt i mot tvangsregulering av vanlige menneskers bevegelser med det kjøretøy man har! Vi vil også rette skytset mot de virkelige forurenserne, nemlig dem som fyrer med rå ved i gamle ovner i hus og bygårder i våre byer! Og de svære cruise-skip med generatorer som surrer og går døgnet rundt ved landligge! Utslipp fra fly må heller ikke glemmes! Ei heller tungindustriens urensede utslipp! Godt valg!