Strømmen vår og forvirringen!

Publisert 20.3.2023
Foto: Skjermdump/GE A/S.

6,5 kw, bare spring. Det sier reklamen for Extra- butikken i tv-ruta. Reklamen er ganske artig, men det er ikke alltid strømprisen i Norge. Prisen går opp og ned som en jojo stadig vekk. Folk vet ikke når tiden for billigere strøm er til stede, ikke uten at man har mobilskjermen rett foran øya til stadighet. Men det hjelper bare ikke om man ikke gjør annet heller enn det.

Vaskemaskinen går både på lav-strømpris og høyprisstrøm når den først er satt på. Forvirrende for noen? Joda, man kan vel ikke si annet, men hva kan man gjøre med det? Absolutt ingenting, og det er dette selskapene vet å utnytte. Du må bare danse med i valsen slik eller sånn. Betal regningen med glede om du er aldri så sinna.

Så var det årsaken da. Kabler man kanskje aldri skulle lagt dit dem ligger, brukt strømmen her hjemme i stedet? Ville strømregningene våre blitt billigere da? Nei det tror ikke jeg. Selskapene har makten via Statkraft og Statnett, de ønsker jo en stor innsamlingsaksjon på gang som er evigvarende uten at TV er involvert. Samtidig snakker man om egne solcelleanlegg på egne hustak, garasjetak el a. som koster flesk å installere. Når blir dette også et EU-direktiv?

Ellinor Nerbø