Strømprisene på Sørlandet er blodig unødvendig!

Publisert 8.9.2023
Foto: Colourbox

Det er uforståelig at ikke Agderbenken på stortinget slår i bordet og forlanger at regjeringen Støre, snarest rydder opp, i de blodig unødvendige strømprisene hvor folket her i Sør, samt næringslivet betaler mer en dobbelt for strømmen enn ellers i Norge.

Denne «strømmelkingen» av Sørlandet er en politisk skandale som heller ikke Høyreleder, Erna Solberg, bryr seg nevneverdig om. Hun mener at vi her i Sør som har mye sol – må bygge ut mer solkraft, men hva hjelper det for de høye strømprisen til husholdningene og næringslivet her på Sørlandet i denne dyrtid?

Kleppelista har gang på gang – politisk foreslått i bystyret i Kristiansand og fylkestinget i Agder en fastpris på strøm gjennom Agder Energi, som nå har fått det snåle navnet: Å, på 35 øre KWh, for de som ønsker det – uten å få nok politisk støtte for dette.

Kleppelista vil selvsagt også forsette kampen for rettferdighet i strømmarkedet med uforminsket styrke også i kommende valgperiode 2023-2027. For Sørlendingene har allerede betalt – mer enn nok for strømmen!

Grethe Olsen
Fylkestingsrepresentant for Kleppelista