Strutsepolitikk fra flere hold

Publisert 11.2.2018

Av Wilfred Høsteland
Foto: Colourbox

I følge nyhetssendinger 3. februar, blir det bekreftet at det ikke blir noen permanent bevæpning av norsk politi de første 4 årene. Nå har vel dette temaet blitt ekstra forsterket med tilbakeskrittspartiet Venstre i regjering – et mikroparti som lever i sin egen drømmeverden, og som i prinsippet ikke burde sitte i en regjering med så minimal oppslutning.  Det er Venstres alltid så fremadstrebende og selvgod «utlending» og muslim, Abid Raja, som uttrykte triumferende på vegne av partiet at det ikke blir noen bevæpning – politiet skal altså fortsatt bære preg av hjelpesløshet i en kritisk situasjon – til stor tilfredshet for de kriminelle og politisk bevisstløse.

Lederen for Politiets Fellesforbund, Sigve Bolstad, som er en svært våken og erfaren kar som vet hvilken tid vi lever i – kaller beslutningen et tilbakeskritt – hvilket det jo selvsagt også i høy grad er! Politimestrene i de største byene ønsker permanent bevæpning, – det samme gjør de fleste av politifolkene som jobber i felten og som kjenner situasjonen bedre enn noen. Så har vi søvngjengeren og sjefen i Politidirektoratet, Humlegård, som for lengst burde funnet seg en annen jobb. Han lever for 50-60 år siden fremdeles, og har ikke noe i den jobben å gjøre pr. 2018!

Vi har sett en rekke eksempler fra flere andre land, hvor politiet – takket være permanent bevæpning – har hindret drapsmenn i å drepe flere enn de allerede hadde klart.  Masse-massakren i Las Vegas er vel det største eksemplet på hva permanent bevæpning av politiet kan bety i en akutt farlig situasjon. En rekke andre situasjoner fra de siste 3-5 årene kunne ramses opp. Norge er dessverre ikke lenger jordens fredelige hjørne – i aller første rekke «takket» være vårt Schengen-medlemsskap med åpne grenser. Vi hadde sannelig hatt mer enn nok å gjøre med våre egne kriminelle! Ingen må lenger komme og argumentere med at «noe slikt kan ikke hende i Norge». Alle som vil vite det og alle som er en smule våkne, vet utmerket godt at hva som helst kan skje også i Norge – når som helst og hvor som helst.

Men nå får vi bare – i all sin groteskhet – vente til en massakre skjer igjen her i landet, og politiet må springe tilbake til bilen eller kalle opp stasjonen for å få bevæpning – hvis politifolkene selv da ikke blir skutt på vei tilbake til bilen! Da er det kanskje mulig at både Humlegård, Abid Raja og hans sovende Kardemommeby-partiet – våkner.  Men da burde anti-bevæpningsfolkene både blant politikerne og i Politidirektoratet bli stilt til ansvar for sin ansvarsløshet. I en slik situasjon ville de jo i høy grad vært medskyldige!