Styrer over 200 butikker fra hovedkontorets datarom

Publisert 31.5.2019
Kilde og foto: Cision

Power har på kort tid etablert seg som en av Nordens største forhandlere av elektronikk. Selve hjertet i virksomheten er et nytt og innovativt datarom, levert som en tjeneste av deres samarbeidspartner Coromatic.

Installasjonen av Powers nye datarom ved hovedkontoret i Lørenskog var en viktig og omfattende prosess, og konsernet så derfor et behov for å engasjere en erfaren samarbeidspartner med ekspertise innen både datasenter og prosjektledelse.

Da var det naturlig og trygt å velge Nordens fremste leverandør av virksomhetskritisk infrastruktur, Coromatic, som har levert over 100 komplette datasentre, samt tusenvis av UPS- (avbruddsfri strømforsyning) og aggregatløsninger, over hele Norge

Sikrer forutsigbar drift

Det nye datarommet er i dag selve hjertet av Powers virksomhet, og er uunnværlig for samtlige butikksystemer, nettbutikker og all intern IT – kort sagt alle kritiske prosesser – i hele konsernet.

– Vi har investert i en redundant datasenterløsning med to operative datasenter i drift 24/7. Dette gir forutsigbar drift over tid, forteller IT-direktør Frode Næss Larsen i Power.

Valgte datarom «som en tjeneste»

Datarommet er levert «som en tjeneste», hvilket innebærer at Coromatic sikrer uavbrutt drift av anlegget hele døgnet, året rundt.

– Denne tjenesten blir stadig mer etterspurt. Gjennom avtalen tar vi helhetsansvar for våre kunders virksomhetskritiske anlegg som datasenter, til et fast avtalt beløp, og sørger for at disse fungerer uten avbrudd. Dette gir trygghet og forutsigbarhet, forklarer salgssjef for datasenter Magnus Askautrud i Coromatic.

Powers IT-direktør deler denne oppfatningen:

– Gjennom denne avtalen får vi en trygg og robust løsning som gir oss god nattesøvn og forutsigbare kostnader, konstaterer Larsen.

Les hele kundehistorien her

Coromatic sikrer tilgang til strømforsyning og datakommunikasjon til virksomhetskritiske funksjoner. Vi sørger for høy tilgjengelighet og produktivitet, redder liv gjennom avbruddsfri drift 24/7 og optimaliserer energiforbruket.