Ta dem ikke på alvor

Publisert 29.5.2019
Foto: Colourbox

Miljøpartiet De Grønne har vel den senere tiden mer og mer blitt sett på som en gruppe useriøse drømmere uten virkelighetsoppfatning. Den økningen av medlemmer de kan vise til har nok i første rekke sin basis i studenter og andre med liten politisk erfaring og manglende kjennskap til samfunnets fundamentale behov og funksjoner.

Det verste er at de har klart å styre visse andre partier og politikere mer over til meningsløse holdninger og tiltak som er direkte ødeleggende for samfunnet. De «visjonene» MDG og deres likesinnete har begrenser seg til en boble av egeninteresser som følgelig gir blaffen i den øvrige befolkningen, industrien og næringslivet – altså samfunnets eksistens.

Blant det siste man har fått høre fra MDG-hold er at turistnæringen visstnok bør opphøre og at cruisehavnene i Bergen bør gjøres om til bebodde grøntarealer. De har visstnok ikke fått med seg at utbyggingen av landstrøm er i full gang. Noen havneområder i Bergen og Oslo har blitt til såkalte «brygger» med luksusleiligheter for de søkkrike, og slike planer har fortsatt vært fremlagt i Bergen. Så MDG digger tydeligvis de rike – hvor de sannsynligvis har minst støtte!   Det er jo et gedigent paradoks.

Disse grønne drømmerne – som nærmest kan kalles ekstremister – vil ha bort alt som er av plast. Hvis de hadde vært i stand til å tenke litt mer i detaljer, er det en mengde produkter som svært vanskelig kunne lages i f.eks. metall eller tre. Takket være plast er utallige nye produkter kommet til. Men alle er vel likevel enige om at når slike produkter skal kasseres, så må det gjøres på absolutt trygge måter.

De vil ha bort privatbilene og vil at «alle» skal sykle eller bruke bena – også når de skal handle. Ja da skulle vi sannelig fått sett hvordan samfunnet ville fungere. MDG burde ha slagordet «Tilbake til middelalderen»! De har heller ikke fått med seg at vanlige biler trutt og jevnt blir mer og mer rene m.h.t. utslipp fra år til år, og at man innen få år har utslippsfrie dieselbiler.

De grønne vil kanskje fortsatt ha elektrisk strøm ettersom de selv sannsynligvis bruker strøm til enkelte funksjoner. Men de sier nei til alle alternative metoder å lage/formidle elektrisk strøm på. Kanskje man kunne ordne med et tett nett av luftledninger i byene hvor alle fikk utlevert sykler med strømavtakere av motsatt-fungerende trolley-type, og at syklene ble utstyrt med lykt og dynamo, slik at hver syklende produserte strøm til fellesskapet mens de syklet omkring?

Jeg kunne fortsette å skrive om MDGs og deres tilhengeres sanseløse ideer side opp og side ned, men da måtte avisene bekrefte at de trykkes på resirkulert papir og at det re-resirkuleres etter å ha blitt lest! Det er svært forståelig at en del mennesker, sikkert i fullt alvor, er begynt å kalle MDG for Miljøpartiet De Gærne. Jeg sier bare; Ta ikke disse «politikerne» med sitt miljø-hysteri på alvor! Deres samfunns-ideer tilhører helt andre planeter. La oss som lever her – i virkelighetens verden – få leve et normalt liv og i en tilværelse som stort sett fungerer etter de flestes ønsker og behov!

Wilfred Høsteland