Takk til alle frivillige

Publisert 8.12.2021
Foto: Privat

Den 5 desember var det den internasjonale frivillighetsdagen. Et mangfold av frivillige organisasjoner feirer  at mennesker rundt i hele verden gjør en innsats – uten å tjene økonomisk på det. Dette er en dag for å hylle og klappe frem dugnadsånden også i Norge. Mange lag og foreninger drives  utelukkende av frivillige og denne dugnadsånden.

Nå i førjulstiden er det viktig å minne om at tusenvis av frivillige hver eneste dag står på for å gi til andre og deres hverdag.
Det er viktig at givergleden er stor hos folk og bedrifter også i år for å støtte opp om frivillighetens gode arbeid. 2022 er frivillighetens år og man håpet på et løft i givergleden.

Den rødgrønne regjeringen kutter dessverre i skattefradraget for gaver til frivillige organisasjoner fra 50 000 til 25 000.
Det skal bli vanskeligere å få gaver, noe vi vet er viktig både for økonomien og den lokale forankringen til de mange tusen frivillige lag og organisasjoner. Vi får håpe at også den nye AP / SP regjeringen ser viktigheten av å øke støtten til frivillighetsarbeidet gjennom frivillighetens år.

Svein Otto Nilsen
Gruppeleder for Pensjonistpartiet i Trøndelag fylkesting